12.7 C
Київ
26.04.2024
Київ

Авіакомпанія “АНТОНОВ” святкує 75-річчя свого заснування

31 травня 2021 року відзначається 75-річчя заснування Дизайн-бюро на чолі з видатним авіаконструктором Олегом Антоновим.

ДП «АНТОНОВ» було засноване 31 травня 1946 року і за цей час колективом підприємства створено більше ста типів і модифікацій пасажирських, транспортних і спеціалізованих літаків, виготовлених у кількості більше 22 000 екземплярів. На літаках «АНТОНОВ» встановлено більше 500 світових рекордів. На підприємстві працюють представники більше 200 професій і спеціальностей, повний штат конструкторів і вчених, що діють в 35 наукових напрямках, у тому числі таких рідкісних, як аеродинаміка й міцність літальних апаратів, механіка, гідравліка, теплотехніка, авіоніка, матеріалознавство.

На даний момент компанія АНТОНОВ є ключовим підприємством авіаційної промисловості України. Відео про компанію можна подивитися по посиланню: https://bit.ly/3vEHEbk

АНТОНОВ є ключовим підприємством авіаційної промисловості України

За ці роки компанія створила понад 125 типів та модифікацій літаків для різних цілей. АНТОНОВ відомий у всьому світі як розробник транспортних літаків, а також регіональних пасажирських та спеціальних літаків. Серед них: відомі біплани АН-2, пасажирські АН-24-транспортні АН-12 АН-26, Ан-32, аерофотозйомка АН-30 та багатоцільовий АН-30 72, АН-74, всесвітньо відомі гіганти АН-22 Антей, АН-Руслан, АН-225 Мрія, нові реактиви АН-148 АН-158 , сім ‘ я АН-178.

Підприємство досі здатно забезпечити повний цикл створення сучасного літального апарата

Досі підприємство здатно забезпечити повний цикл створення сучасного літального апарата – від передпроектних наукових досліджень до побудови, випробувань, сертифікації, серійного виробництва й післяпродажного обслуговування.

Раніше “Київський регіон” вже повідомляв, що за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

Скульптуру присвячену Григорію Сковороді встановлять у центрі Києва  

У Києві перейменували ще 12 вулиць в рамках декомунізації

Двох осіб з ДФТГ Бучанського району було звільнено за погрози інспектору

Напишіть коментар