11 C
Київ
24.04.2024
Бровари

Жителі Броварів вимагають від влади зупинити незаконну забудову

На розі вулиць Київська та Симона Петлюри з’явився паркан, за яким має вирости незаконна новобудова, будівництво якої може спричинити руйнування навколишніх будинків.

Керівник магазину «Рибалка» ФОП Дренов І.А. огородив парканом прилеглу територію, яка знаходиться в нього в оренді, для будівництва нового торговельного центру. Будівельний майданчик розгортається буквально на подвір’ї мешканців сусіднього будинку Симона Петлюри, 25, а тому будівництво несе ризик руйнації фундаменту. Крім того, на території на якій планується будівництво знаходяться комунікаційні мережі, які можуть бути пошкоджені під час будівельних робіт. Про це повідомляє сайт «Brovary News» з покликанням на депутата Броварської міської ради Ірину Веремчук у Facebook.

Симона Петлюри

Ірина Веремчук наголошує, що мешканців будинку ніхто не повідомляв про заплановане будівництво: «Про будівництво, як виявилося, нового торговельного центру, жителі будинку № 25, що на вулиці Симона Петлюри взагалі й не чули. А де ж цивілізовані у таких випадках громадські слухання? Де запит у громади — потрібен на маленькому клаптику землі чи ні той торговельний центр?».

Заплановане будівництво є незаконним, адже у ФОП Дренова немає проєктної документації на даний Об’єкт. Про те, що ФОП Дренов не звертався до Архбудконтролю за оновленими документами стало відомо від керівника Архбудконтролю Броварів Мельниченко Богдана.

Мешканці будинку на Симона Петлюри, 25 викликали поліцію та склали колективне звернення до влади міста, проте на майданчику паркан вже добудували.

«І міська влада, зокрема, і мер, повинна відреагувати оперативно та адекватно, перевіривши дозвільну документацію, і вольовим рішенням зупинити будівництво, яке апріорі несе в собі ризики небезпеки для жителів прилеглих будинків. Ділянку потрібно озеленити, а не перетворювати її на центр торгівлі, потенційно ціною навіть життя броварчан» – наголосила у своєму дописі Ірина Веремчук.

Раніше “Київський регіон” вже повідомляв, що за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

У селищі Калита люди залишилися без стоматолога. ФОТО

Навіщо Білій Церкві Київ, Києву Бровари, а Обухову – нові партнери

Внаслідок розпилення газу зі школи у Броварах евакуювали дітей

Напишіть коментар