18.7 C
Київ
25.04.2024
Славутич

У Славутичі хочуть добудувати готель на 300 номерів

У 1989 році ДСП «Чорнобильська АЕС» розпочало будівництво 8-ми поверхового готелю на 274 місця загальною площею понад 14 тисяч квадратних метрів. Будівництво відбувалося згідно проекту, виготовленого у 1987 році, одразу після Чорнобильської трагедії. 

Зараз важко сказати, яким було бачення тодішнього керівництва Чорнобильської АЕС щодо майбутнього цього об’єкта, але у 1997 будівельні роботи на ньому були припинені через брак фінансування. На той час було завершено лиш трохи більше 4,5 тисяч квадратних метрів. Недобуд не законсервували, тож за майже чверть століття, коли до нього нікому не було діла, збудоване встигло зазнати руйнувань під дією атмосферного впливу, поступово перетворюючись в об’єкт потенційної небезпеки.

У 2020 році Фонд державного майна України виставив його на приватизаційний аукціон.

Об`єкт незавершеного будівництва – “Готель на 274 місця”, розташований за адресою: Київська область, м. Славутич, Привокзальна площа. Це недобудована 8-поверхова будівля з підвальним приміщенням. За даними технічної інвенртаризації, загальний відсоток готовності об’єкта становить близько 42,0 %. Об’єкт розташований на земельній ділянці розміром 0,8118 га. Балансова вартість об’єкта 5515,86 тис. грн. Площа об’єкта 14393,3 кв.м.

Але, очевидно, через те, що є доволі непростим з точки зору його реновації,  занедбаний готель не знайшов нового власника ані на першому, ані на другому аукціоні зі зниженням ціни. І тільки в листопаді, коли було призначено аукціон за методом покрокового зниження стартової ціни (голландський аукціон), за нього виявило бажання поборотися три учасники. У результаті торгів, новим власником став Кононов Владислав, керівник цілої низки потужних будівельних компаній.Раніше “Київський регіон” вже повідомляв, що за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

 

Схожі записи

Вперше у Чорнобильській зоні пройшла етнографічна експедиція

У Славутичі перестала працювати мережа Київстар. Оновлено

У Славутичі капітально відремонтували школу. Відео

Напишіть коментар