Зважаючи на положення трупа, знайдений шматок тканини з плямами крові та інші обставини, в ДПСС припустили, що труп викинули з автотранспорту. Тому, як вважають дослідники, тварина загинула в іншому місці.

ДПСС припускає, що труп тварини

викинули з автотранспорту

Фахівці Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветсанекспертизи відібрали патогенний матеріал і направили його для проведення досліджень до Центральної випробувальної державної лабораторії ДПСС у Київській області та місті Києві.

Відповідно до звіту установи, дослідники виявили ДНК-вірус африканської чуми свиней.

дослідники виявили ДНК-вірус африканської чуми свиней

Після цього фахівці провели епізоотичне обстеження місця знахідки трупа, а також території, яка межує з Дарницьким лісопарковим господарством.

Зазначимо, в ДПСС не уточнюють де саме знайшли труп свині. Водночас відомо, що до території Дарницького лісгоспу належить ліс, головно в межах Києва на лівому березі Дніпра, що межує з Броварським та Бориспільским районами Київської області.

Ліс, схема, карта

Територія Даницького лісгоспу

до території Дарницького лісгоспу належить ліс, що межує з Броварським та Бориспільским районами Київської області

шлагбаум

Дарницький лісгосп біля вул. Драгоманова в Броварах

Водночас у Держпродспоживслужбі, за результатами знахідки і досліджень, визначили
межі спалаху (неблагополучного пункту) – частина території Дарницького лісопаркового господарства, де виявлено труп. Зона захисту –  межі території Дарницького лісопаркового господарства, епізоотичного вогнища (неблагополучного пункту) Водночас зони нагляду:

  • у східному напрямку – прилеглі території Київської області;
  • у західному напрямку – частина Дарницького, Дніпровського районів Києва та прилеглі території Київської області;
  • у південному напрямку – прилеглі території Київської області;
  • у північному напрямку – частина Деснянського району та прилеглі території Київської області.

У випадку виявлення хворих тварин, що поводяться нестандартно, а також трупа свині в природному середовищі необхідно негайно сповістити про це лікаря ветеринарної медицини, вказують у ДПСС. А також – ужити заходів, щоб не допустити контакту з виділеннями хворої тварини.