8.4 C
Київ
19.04.2024
Екологія Обухів

В Обухові депутати вирішили створити ландшафтний дендропарк

На черговій сесії депутати Обухівської міської ради одноголосно підтримали рішення про створення ландшафтного дендропарку місцевого значення на території зеленої зони орієнтовною площею 5.86 га.
Розташований дендропарк буде між вулицями Київська та Піщана поруч з міським центральним стадіоном імені В.О. Мельника. Рішення було ухвалене на вимогу петиції жителів Обухівської громади https://petition.e-dem.ua/obukhiv/Petition/View/101
“Київський Регіон” приєднується до подяки ініціаторам та помічникам створення дендропарку – Володимиру Козленку, Ярині Яцун, Роберту Хорольському та Олені Лісовській.
На карті орієнтовні межі дендропарку позначені червоними лініями.
“Є шанс зробити вхід до парку з вул. Київської. Для цього міська рада має звернутися до Фонду держмайна з проханням передати для території парку земельну ділянку ДП “Київська обласна коконосушарка”, яка зараз використовується не за призначенням та схожа на нелегальну стоянку авто”, повідомляє депутат міськради Богдан Яцун.
Проєкт є надзвичайно важливим, адже межі дендропарку розширено до річки Кобринка, що дасть змогу почати очищення її русла.
межі дендропарку розширено до річки Кобринка, що дасть змогу почати очищення її русла
“Дендропарк буде створено на території, де за дослідженнями краєзнавців, в 19 – на початку 20 ст. було розташовано панський маєток і дендропарк в англійському стилі. Таким чином пробуємо відновити нашу спадщину!”, – наголошує Богдан Яцун.
Підписуйтеся на Telegram-канал “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L
Фото Олександра Довбиша

Схожі записи

ГО «Трипільський край» з Киівщини обрана до проекту менторськоі підтримки ACREC

Сотні не реалізованих новорічних ялинок залишилися на вулицях Броварів

В Обухові виробляють біопаливо, яке не забруднює атмосферу

Напишіть коментар