11 C
Київ
24.04.2024
Баришівка Кримінал

Колишню директорку агрофірми на Київщині звинувачують у криміналі

Два роки нервів і купа кримінальних справ. Траурні вінки до оселі, погрози та шантаж. Багатомільйонні втрати у бізнесі. Це ще не повний перелік проблем з якими зіткнулася українська агрофірма, після того як на їх бізнес наклав око іноземний інвестор.

Інвестори чи рейдери? Саме таким питанням зараз задаються жителі кількох сіл Баришівської об’єднанної громади

Ну, як інвестор? Зазвичай в таких випадках очікуються нові технології, нові знання, нові принципи роботи. У цьому ж випадку, все навпаки. Іноземний інвестор швидко підлаштовувався під реалії нашого бізнесу – оточив себе сумнівними партнерами та, схоже, вже сам порушує закон.

Про це йдеться у репортажі журналіста Євгена Цяпенка, яке було опубліковано на його ютюб-каналі:

“Пай моєї мами зараз знаходиться під судовим розглядом, тому що ексдиректорка агрофірми Тетяна Малюта без дозволу підробила підписи та перевела мамин пай на іншу агрофірму,” –  розповідає Оксана Спиридонова, жителька села Волошинівка Баришівської ОТГ.
Тетяна Малюта без дозволу підробила підписи та перевела мамин пай на іншу агрофірму

Саме Тетяну Малюту у компанії вважають причетною до підробки документів, крадіжок та незаконного переоформлення, приблизно, 500 гектарів с.-г. земель.

“Ображала пайовиків, оматюковувала…”, – ділиться спогадами колишня колега Малюти – Тетяна Михняк.

Ображала пайовиків,

оматюковувала…

“Я й не хотіла йти з цієї агрофірми, але таке відношення [від Тетяни Малюти], що довелося – з сумом повідомляє колишній агроном, а потім і пайовик Ніна Шульга.

Я й не хотіла

йти з цієї агрофірми

Раніше, журналісти телеканалу ICTV теж у своєму репортажі повідомляли про «рейдерів, які прикриваються німецьким посольством, бо фермери, які фігурують у справі є громадянами Німеччини» та, що колишня директорка Тетяна Малюта, ніби то, обманом перевела з компанії, де раніше працювала, укладені до 2028 року угоди на оренду паїв до інших підприємств.

“Було виявлено крадіжку дизпалива на 17 млн грн, про що є відповідне кримінальне провадження” – розповідає юрист агрофірми “УБА-Агросвіт” Юрій Шпак. Також, він повідомив, що відразу після цього відбувся напад на підприємство, метою якого було підпал складу паливо-мастильних матеріалів. Можна зробити припущення, що це відбулося з метою знищення доказів, які могли допомогти поліції у розслідуванні.

Було виявлено крадіжку

дизпалива на 17 млн грн,

документів та печатки

Також було викрадено печатку підприємства, яку правоохоронці, через деякий час, знайшли у Малюти під час обшуку.

“Незаконно використовуючи печатку нашої агрофірми, Тетяна Малюта виготовила оригінали документів з паспортними даними пайовиків та, підробляючи підписи, заключила фіктивні договори оренди з іншими аграрними компаніями”, – розповідає директор “УБА-Агросвіт” Олег Орел.

 

Вчора у селі Коржі Баришівської ОТГ поліція зранку проводила обшуки на території ТОВ «УІФК-Агро» – компанії з німецькими інвестиціями, яку неодноразово публічно звинувачували у незаконних діях. Про дивні методи роботи німецьких “інвесторів” повідомив журналісту Євгену Цяпенку і Олег Орел. Так, за його словами у вересні минулого року директор ТОВ «УІФК-Агро» Дітріх Трайс запропонува укласти дивний компроміс, який, по факту, більше схожий на шантаж.

Як розповів у репортажі ЦЯПЕНКО.info Олег Орел, тоді пан Трайс запропонував йому відмовитися від усіх поточних юридичних претензій та судових розслідувань по відношенню до екс-директорки «УБА-Агросвіт», а тепер приятельниці Дітріха – пані Тетяни Малюти. В якості зворотньої послуги Дітріх Трайс готовий був таки дозволити Орлу зібрати хоча б частину врожаю, посівну якого проводила саме компанія Олега Орла. На пропозицію німця компанія «УБА-Агросвіт», звісно, не пристала, отримавши збитки у 14 млн гривень.

Як з’ясував “Київський регіон”, місцева поліція не має відношення до обшку і це робили поліціянти з Главку МВС Київщини. Цікаво чи ще довго поліція Баришівської ОТГ буде робити вигляд, що нічого не відбувається?

Підписуйтеся на Telegram-канал “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#Київський_регіон

Схожі записи

СБУ викрила злочинців на митному посту в Міжнародному аеропорту «Бориспіль»

Суд постановив заарештувати осіб, які незаконно заволоділи майном ЖК “Чайка”

На 9 років cуд позбавив волі голову сільради на Обухівщині

Напишіть коментар