10.6 C
Київ
23.04.2024
Київська обласна рада

Сесія Київської обласної ради сьогодні знову не відбудеться

Сьогодні мала відбутися чергова сесія Київської обласної ради. Головним на ній очікувався розгляд питання термінової допомоги медичній сфері у зв’язку з критичною ситуацією, що склалася в області внаслідок поширення Ковіду. Більш того, саме це було головним аргументом для оголошення позачергової сесії минулого тижня. Але сесія облради тоді не відбулося, як не відбудеться вона і сьогодні.

Голова Київської обласної ради Олександр Скляров своїм розпорядженням №151 переніс сесію на 19 квітня. “Встановити, що пленарне засідання чергової другої сесії відбудеться 19 квітня об 11 годині”, – йдеться у тексті розпорядження очільника обласної ради.

   

Олександр Скляров

Чому так сталося і чим це загрожує Київщині розбиралися журналісти “Київського регіону”.

“Я вважаю, що керівництво обласної ради знову довело свою неспроможність організувати нормальну роботу облради”, – заявив лідер “Європейської Солідарності” Київщини Георгій Цагареішвілі.

Депутат вважає, що депутати декількох фракцій не хочуть голосувати за “кота у мішку”, тобто за питання, які не пропрацьовані на засіданнях комісій.

“Київський регіон” нагадує, що депутати фракцій “ЄС” та “За майбутнє” не включені до складу комісій та не мають доступу до ознайомлення та розгляду низки важливих питань, в тому числі і бюджетних, які виносяться у сесійну залу для голосування.

“Чергове перенесення сесії для мене є очевидним фактом недієздатності, так званої, “більшості” в Київській обласній раді, яку складають депутати “Слуги народу”, “ОПЗЖ” та “Батьківщини”, – підкреслює у коментарі “Київському Регіону” Георгій Цагареішвілі.

Чергове перенесення сесії є очевидним фактом недієздатності “більшості” в Київській обласній раді, яку складають депутати “Слуги народу”, “ОПЗЖ” та “Батьківщини”, – Цагареішвілі.

Погоджується зі словами Цагареішвілі і депутат, який представляє іншу фракцію в облраді: “Остання сесія, яку більшість змогла провести – була більше трьох місяців назад. Нинішню сесію переносять же вчетверте. Не має кворуму в них. Те, що коаліція «не робоча» було всім чітко показано у минулий четвер. Голова ради Скляров зранку наголосив, що на сесії будуть розглядатися  важливі питання. Депутати зібрались, а він, навіть, не вийшов пояснити чому засідання не розпочинається.  У четвер на сесії з “більшості” було чотири депутати з ОПЗЖ, частина “Батьківщини” і десять “слуг”. Тобто, для кворуму не вистачало не п’яти чоловік, а половини”.

Нинішню сесію переносять же вчетверте.

Не має кворуму в них. Те, що коаліція «не робоча» було всім чітко показано у минулий четвер – депутат облради

Депутат вважає, що “більшості” треба вміти тримати удар, і визнавати помилки. А головне – вже працювати над створенням діючої коаліції в обласній раді”.

“Більшості” треба вміти тримати удар, і визнавати помилки. А головне – вже працювати над створенням діючої коаліції в обласній раді

Джерело “Київського Регіону” у фракції “СН” заперечує подібний розклад серед депутатів своєї фракції та запевняє, що депутати більшості “консолідовані та об’єднані спільною метою”. В той же час підтверджується, що частина обласних депутатів “Слуги Народу” все ще “розраховує на вказівки від зовнішніх кураторів, тим самим розхитуючи та дистабілізуючи роботу ради з метою демонстрації неспроможності діючої коаліції та її переформатування”.

Можливо, джерело у “СН” має на увазі депутатів «втікачів» зі своєї фракції – Сергія Потрясаєва, Наталію Гунько, Вадима Геращенка, Олександра Поляруша та Вадима Пасічнюка, яких деякі колеги вважають відповідальними за зрив сесії Київської облради у минулий четвер.

Рішення Олександра Склярова про чергове перенесення сесії виглядає ще більш нелогічним з огляду на нюанси того, що відбувалося у суботу на закритому засідання фракції “Слуги народу” у ТЦ “Парковий”.  Саме на цьому засіданні нинішній Голова обласної організації “СН” Андрій Мотовиловець заявляв, що зробить усе можливе, щоб сьогодні у сесійній залі були присутні депутати всіх фракцій. Тож, можна зробити припущення, що розпорядження про перенесення сьогоднішньої сесії Олександр Скляров приймав сам без консультацій з депутатами фракції.

розпорядження про перенесення сьогоднішньої сесії олександр Скляров приймав сам без консультацій з депутатами фракції?

Ребус з’ясування мотивів рішення Склярова досить нескладний, оскільки, як повідомляє джерело “Київському Регіону”, одним з питань яке Андрій Мотовиловець пропонував вирішити сьогодні на сесії – це сліпе голосування за Голову обласної ради, фігура якого буде задовільняти новий формат більшості. Олександр Скляров, вочевидь, припустив, що цією фігурою буде вже не він і, фактично, односібно прийняв рішення про перенесення сесії з невигідною для себе повісткою засідання.

Тепер буде ще більш цікаво спостерігати за реакцією чинного Голови обласної організації “СН” Андрія Мотовиловця, який і так був у суботу у ТЦ “Парковий” досить різким у висловлюваннях оцінки ефективності діяльності, як фракції “Слуги Народу” в облраді, так і керівників КОДА. В основному, Мотовиловець був незадоволений якістю підборки заходів, які закладені в проектах змін до бюджетних програм з запобігання поширення Ковіду у Київській області. За результатами цяєї зустрічі депутати “СН” були максимально мотивовані за вихідні конструктивно підготуватися до сьогоднішньої сесії.

Мотовиловець був незадоволений ефективністю діяльності, як фракції “Слуги Народу” в облраді, так і керівників КОДА

Сподіваємося, що за тиждень депутати вирішать усі свої внутрішні протиріччя та зроблять все можливе, щоб Київська обласна рада, нарешті, почала працювати на благо Громади Київщини.

#Київський_Регіон

Підписуйтеся на Telegram-канал “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

 

Схожі записи

На Київщині окупанти зруйнували 38 закладів освіти

Депутати хочуть звільнити керівництво Київської обласної ради

У селі Лебедівка на Київщині завершується будівництво дитячого садочку

Напишіть коментар