18.5 C
Київ
16.04.2024
Баришівка Кримінал

Власник агрофірми на Київщині звинувачує колишню директорку у криміналі

Інвестори чи рейдери? Саме таким питанням зараз задаються жителі кількох сіл Баришівської об’єднанної громади.
Два роки нервів і купа кримінальних справ. Траурні вінки до оселі, погрози та шантаж. Багатомільйонні втрати у бізнесі. Це ще не повний перелік проблем з якими зіткнулася українська агрофірма, після того як на їх бізнес наклав око іноземний інвестор.
Ну, як інвестор? Зазвичай в таких випадках очікуються нові технології, нові знання, нові принципи роботи. У цьому ж випадку, все навпаки. Іноземний інвестор швидко підлаштовувався під реалії нашого бізнесу – оточив себе сумнівними партнерами та, схоже, вже сам порушує закон.

Про це йдеться у репортажі журналіста Євгена Цяпенка, яке було опубліковано на його ютюб-каналі:

“Пай моєї мами зараз знаходиться під судовим розглядом, тому що ексдиректорка агрофірми Тетяна Малюта без дозволу підробила підписи та перевела мамин пай на іншу агрофірму,” –  розповідає Оксана Спиридонова, жителька села Волошинівка Баришівської ОТГ.
Тетяна Малюта без дозволу підробила підписи та перевела мамин пай на іншу агрофірму

Саме Тетяну Малюту у компанії вважають причетною до підробки документів, крадіжок та незаконного переоформлення, приблизно, 500 гектарів с.-г. земель.

“Ображала пайовиків, оматюковувала…”, – ділиться спогадами колишня колега Малюти – Тетяна Михняк.

Ображала пайовиків,

оматюковувала…

“Я й не хотіла йти з цієї агрофірми, але таке відношення [від Тетяни Малюти], що довелося – з сумом повідомляє колишній агроном, а потім і пайовик Ніна Шульга.

Я й не хотіла

йти з цієї агрофірми

Раніше, журналісти телеканалу ICTV теж у своєму репортажі повідомляли про «рейдерів, які прикриваються німецьким посольством, бо фермери, які фігурують у справі є громадянами Німеччини» та, що колишня директорка Тетяна Малюта, ніби то, обманом перевела з компанії, де раніше працювала, укладені до 2028 року угоди на оренду паїв до інших підприємств.

“Було виявлено крадіжку дизпалива на 17 млн грн, про що є відповідне кримінальне провадження” – розповідає юрист агрофірми “УБА-Агросвіт” Юрій Шпак. Також, він повідомив, що відразу після цього відбувся напад на підприємство, метою якого було підпал складу паливо-мастильних матеріалів. Можна зробити припущення, що це відбулося з метою знищення доказів, які могли допомогти поліції у розслідуванні.

Було виявлено крадіжку

дизпалива на 17 млн грн,

документів та печатки

Також було викрадено печатку підприємства, яку правоохоронці, через деякий час, знайшли у Малюти під час обшуку.

“Незаконно використовуючи печатку нашої агрофірми, Тетяна Малюта виготовила оригінали документів з паспортними даними пайовиків та, підробляючи підписи, заключила фіктивні договори оренди з іншими аграрними компаніями”, – розповідає директор “УБА-Агросвіт” Олег Орел.

 

Вчора у селі Коржі Баришівської ОТГ поліція зранку проводила обшуки на території ТОВ «УІФК-Агро» – компанії з німецькими інвестиціями, яку неодноразово публічно звинувачували у незаконних діях. Про дивні методи роботи німецьких “інвесторів” повідомив журналісту Євгену Цяпенку і Олег Орел. Так, за його словами у вересні минулого року директор ТОВ «УІФК-Агро» Дітріх Трайс запропонува укласти дивний компроміс, який, по факту, більше схожий на шантаж.

Як розповів у репортажі ЦЯПЕНКО.info Олег Орел, тоді пан Трайс запропонував йому відмовитися від усіх поточних юридичних претензій та судових розслідувань по відношенню до екс-директорки «УБА-Агросвіт», а тепер приятельниці Дітріха – пані Тетяни Малюти. В якості зворотньої послуги Дітріх Трайс готовий був таки дозволити Орлу зібрати хоча б частину врожаю, посівну якого проводила саме компанія Олега Орла. На пропозицію німця компанія «УБА-Агросвіт», звісно, не пристала, отримавши збитки у 14 млн гривень.

Як з’ясував “Київський регіон”, місцева поліція не має відношення до обшку і це робили поліціянти з Главку МВС Київщини. Цікаво чи ще довго поліція Баришівської ОТГ буде робити вигляд, що нічого не відбувається?

Підписуйтеся на Telegram-канал “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#Київський_регіон

Схожі записи

У центрі Києва обстріляли авто депутата Київської облради. Вбито його дитину

На Київщині викрито роботу антиукраїнської пропагандистки

Керівників Київводоканалу відправлять під суд

Напишіть коментар