18.7 C
Київ
25.04.2024
Баришівка Відео

У Баришівській ОТГ проходили обшуки в агрофірмі

У селі Коржі Баришівської ОТГ сьогодні зранку спецпідрозділ поліціі проводить обшуки на території ТОВ «УІФК-Агро», – повідомляється на фейсбук- сторінці ЦЯПЕНКО.info.

Автор публікації журналіст Євген Цяпенко нагадує, що це компанія з німецькими інвестиціями, яку неодноразово публічно звинувачували у незаконних діях.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

ТОВ «УІФК-Агро» (код ЕГРПОУ 34821667) працює в Україні з 2017 року. Згідно інформації YouControl, кінцевим бенефіціаром компанії є громадянин Німеччини Др. Дієкманн Аксель Карл Фрідріх, а генеральним директором, також громадянин, Німеччини Дітріх Трайс.

Саме Дітріха Трайса стосується неприємна історія з «пропозицією» директору сусідньої агрофірми «УБА-Агросвіт» Олегу Орлу. Як розповів у репортажі ЦЯПЕНКО.info Олег Орел, тоді пан Трайс запропонував йому відмовитися від усіх поточних юридичних претензій та судових розслідувань по відношенню до екс-директорки «УБА-Агросвіт», а тепер приятельниці Дітріха – пані Тетяни Малюти.

Саме Тетяну Малюту у компанії вважають причетною до підробки документів, крадіжок та незаконного переоформлення, приблизно, 500 гектарів с.-г. земель. В якості зворотньої послуги Дітріх Трайс готовий був таки дозволити Орлу зібрати хоча б частину врожаю, посівну якого проводила саме компанія Олега Орла. На пропозицію німця компанія «УБА-Агросвіт», звісно, не пристала, отримавши збитки у 14 млн гривень.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше, журналісти телеканалу ICTV теж у своєму репортажі повідомляли про «рейдерів, які прикриваються німецьким посольством, бо фермери, які фігурують у справі є громадянами Німеччини» та, що колишня директорка Тетяна Малюта, ніби то, обманом перевела з компанії, де раніше працювала, укладені до 2028 року угоди на оренду паїв до інших підприємств.

«Київський регіон» зателефонував до офісу «німецької» компанії за роз’ясненнями стосовно сьогоднішніх обшуків поліцією, але у компанії відмовилися відповідати на питання.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#Київський_регіон

Схожі записи

Суд оприлюднив ухвалу зі справи голови Баришівської селищної ради

Вчительку з Броварів утримували у полоні в Курському СІЗО. Відео

Депутати облради погодили відшкодування в тарифах за постачання теплоенергії

Напишіть коментар