11.5 C
Київ
26.04.2024
Мистецтво Міська рада Українка

В Українці за єврокошти міськрада знищила головний барельєф міста

К – культура.
Вчора Українська міська рада знищила барельєф на палаці культури “Енергетик”, повідомляється на фейсбук-сторінці Ukrainian Modernism.

Особисто відповідальні за демонтаж Тетяна Кучер (https://www.facebook.com/profile.php?id=100005750018924), виконуюча обов’язки голови міста Українка, і її помічник Леван Дарсанія (https://www.facebook.com/Darsaniya.Levan), – вважають у Ukrainian Modernism.

Демонтаж викликав неабиякий резонанс. Десятки тисяч обурених людей, сотні гнівних коментарів, публікації в столичних медіа. На все це в проекті Ukrainka EU CoM-DeP / Проект ЄС “CoM-DeP” у місті Українка відреагували відпискою, що барельєф нібито був в аварійному стані, і відключили можливість їх тегати 

Але в експертизі вказано, що аварійним було лише кріплення. Що вам завадило зняти і зберегти барельєф, шановні?

Ситуацію можна виправити. Керівники проекту написали, що є технічна можливість відтворити барельєф, а мистецтвознавиця Zhenya Molyar заявила, що в палаці культури зберігаються ексізи барельєфу. Закликаємо виконавчий комітет Українська міська рада, Тетяну Кучер, Левана Дарсанію, Івана Карасьова, відтворити барельєф і повернути містянам та всім українцям історію Українки та її ледь не єдиний мистецький об’єкт. А про мурал, яким планували замінити барельєф (на фото)… сподіваюсь, Українська міська рада вже забула про цей план. Інакше European Union in Ukraine буде дуже соромно, що вони профінансували проект “Угода мерів – Демонстраційні проекти ЄС в Українці” https://www.facebook.com/UkrainkaCoMDeP/

Коментарі під публікацією були однозначні. Так, Boris Vorobyev зазначає: “Дурдом какой-то, зараженные бешеные уничтожают произведения национального искусства”. Згодна с його словами і Tatiana Rusanovska: “Хоч би розпис був якийсь індивідуальний, а то ж картинку явно з якогось фотостока взяли і збільшили. 😞”. А Dmytro Talladega влучно підсумував спільне відношення до людей, які це допустили: “Думаю, коли приймають в українські чиновники, обов’язкова вимога – кандидат має бути рагульом!”

Виправдовуючий, співавтори проєкту Ukrainka EU CoM-DeP / Проект ЄС “CoM-DeP” у місті Українка зазначають підрядника: “Спеціалізована організація ТОВ “ЕКО-ТЕМ”. Кваліфікаційний сертифікат на виконання технічного обстеження будівель і споруд серія АЕ номер 003456, зареєстрований у реєстрі номер 3324 від 09.10.2014 (виданий атестаційною архітектурно-будівельною комісією Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України)”.

Zhanna Shevchenko Ви прикриваєтесь Євросоюзом, не обманюйте суспільство, в Євросоюзі все зберігається, ставлення до історичних і художніх творів відповідне. Ви взяли на себе повноваження, не знаючи собі оцінки, що ви знаєте, що ви зможете. Ви не маєте морального права чинити злочини своїми руками, в своїй землі. Таких як ви неуків по всій Україні розмножилось, як пліснява, творіть сучасне, не лізьте в те ,що вам не належить . Наслідок таких дій це неосвідченість, безграмотність, нефаховість. Є авторитети в галузі культури і будівництва!!! Знайте своє місце і займайтесь тим, що відповідає вашому інтелектуальному рівню, наприклад, фарбуйте паркани.

 

#КиївськийРегіон #Київщина #Українка

Схожі записи

У Переяславі депутати намагалися восьмий раз протягнути на сесії сумнівний проект на освітлення

Пожежники з Українки оприлюднили відеоролик флеш-мобу до колег з Обухова

У Броварській міськраді вимагають перевірити платіж на 6 млн гривень

Напишіть коментар