12.6 C
Київ
26.04.2024
Екологія

На Київщині заборонений вилов риби. Нерест

Цими днями і протягом близько двох місяців на Київщині буде заборонено ловити рибу, адже розпочався сезонний нерест.

Водночас для любительського й спортивного лову визначені місця, де «вудити» таки дозволяють. Неподалік Броварів – Київ і деякі ділянки річок на Броварщині. Про це йдеться в повідомленні й інших матеріалах Київського рибоохоронного патруля. Терміни заборони здійснення любительської та спортивної риболовлі: у всіх водосховищах і озерах з затоками, протоками – з 22 березня по 30 травня; у всіх річках та їхніх кореневих водах – з 22 березня по 10 травня. Терміни заборони промислового лову (добування) водних біоресурсів: у всіх водосховищах і озерах з затоками, протоками – з 20 березня по 28 травня (включно); у всіх річках та їхніх кореневих водах – з 20 березня по 8 травня (включно). У цей період заборонено пересуватися плавзасобами (човнами), проводити промислове рибальство, здійснювати підводне полювання, проводити днопоглиблювальні, вибухові й інших види робіт, добувати будівельні матеріали в місцях масового нересту водних біоресурсів. Читайте також: Загинула риба, зникли качки і бобри: із свинокомплексу АК «Калита» у канал вилилися свинячі фекалії Водночас в окремих місцях буде дозволене любительське та спортивне рибальство до 3 кг риби на одну особу, однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега. Перелік таких місць визначений наказом і показаний на відповідній карті. Неподалік Броварів – це Київ (усе місто), а також деякі ділянки Десни, Трубежа та Любича. «Просимо громадян, небайдужих рибалок, активістів та інші громадські спілки долучатися до охорони водних біоресурсів та допомагати в спільній справі задля збереження та відтворення водних біоресурсів на Київщині», – закликав в. о. начальника Київського рибоохоронного патруля Олег Баздуганов. Свідків порушення правил рибальства чи збуту водних біоресурсів просять негайно повідомляти на гарячу лінію рибоохоронного патруля: (068) 642-80-26 або (099) 341-73-18. Нерест – це головний і найважливіший період у риби. Від того, наскільки успішно та вдало він пройде, залежать майбутні запаси водних біоресурсів.

Детальніше за посиланням https://brovary.net.ua/pochavsya-nerest-rybu-lovyty-zaboroneno-ale-ne-vsyudy/ | Трибуна – Бровари

Схожі записи

На Бородянщині на поля масово вивозять рештки мертвих птахів

У річку Рось зливають нечистоти з приватних будинків

Поруч з “Казковим яром” у Василькові будують асфальтний завод

1 коментар

Евгений 22.03.2020 о 21:24

ВОПРОС СПОРНЫЙ НА СЧЕТ ПЕРЕДВИЖЕНИЯ ПЛАВСРЕДСТВАМИ…. ЭТО ДЛЯ ТОГО, ЧТОБ РЫБИНСПЕКТОРА ЗНАЛИ, ЧТО КРОМЕ НИХ – НИКТО НА ВОДУ НЕ ВЫЙДЕТ? ИБО КАК ПРАКТИКА ПОКАЗЫВАЕТ, ОДНИМИ ИЗ САМЫХ ЗЛОСТНЫХ БРАКОНЬЕРОВ УВЫ – ИМЕННО РЫБНЫЕ ИНСПЕКТОРА….

Відповіcти

Напишіть коментар