8.5 C
Київ
29.03.2024
Бориспіль Влада Суспільство

Атовці з Борисполя обурені, що на їх земельних ділянках влаштовують сміттєзвалище

Атовці скаржаться, що почалися підготовчі роботи до будівництва, але невідомі досі звозять туди побутові відходи та будівельне сміття. Майбутні власники гаражів поставили таблички, де вказано, що це земля, отримана учасниками АТО для гаражів, і сміттєзвалище заборонене.

Активіст Микола Лаврієнко розповів, що за фактом в кадастрі 86 ділянок для гаражів, 22 проекти уже затверджені. «Ділянки виділено після того, як у 2017 році внесено зміни до зонінгу. Атовці писали тоді листа, щоб земля була не під гаражний кооператив, а як індивідуальна власність», — розповідає Лаврієнко.

Також Лаврієнко обурюється незаконними діями тих людей, які викидають сміття на відведеній ділянці: «Що за люди? Бачать, що освоюється ділянка, але засмічують територію. Був випадок, коли бориспілець вантажівкою вигружав непотріб із причепа під час нашого зібрання; ми викликали поліцію і порушник пошкодував про свій вчинок».

Разом із тим, каже співрозмовник, є люди, які завжди готові допомогти.

«Хочемо подякувати Володимиру та Ігорю Шалімовим за допомогу і всіляке сприяння у приведенні ділянки до ладу. Приємно, що нас почули і не відмовили», — говорить Микола Лаврієнко.

Підготовка ділянок у Лозівці

Багато захисників України з Борисполя отримали в мікрорайоні Лозівка земельні ділянки для індивідуального будівництва. Та місцевість від міста віддалена, болотиста й неокультурена, тому потребує проведення попередніх робіт.

Микола Лаврієнко розповідає: «Восени 2018 року міському голові ми пояснили, що потрібно окультурювати виділені для атовців ділянки — потрібна електроенергія, під’їздні шляхи. Мер нас зрозумів і пішов назустріч. Запросив представника Київобленерго, своїх заступників, депутатів — у сесійній залі було понад 200 людей. На всі питання ми отримали відповіді, нашу думку врахували і виділили потрібні кошти на роботи. Тоді нам допомогли і продовжують допомагати Рустам Хамракулов та Ілля Луців. Також Борис Шапіро допоміг розробити детальний план території, і після його затвердження можна було говорити про розвиток мікрорайону. Зроблено проекти електрифікації й водопониження. На ці роботи виділено понад 8 млн грн».

Зараз на виділеній території чистять канал, а грунт буде висипано на підтопленні ділянки. Дерева, що заважали, уже поспилювали. «Міська влада допомагає: як дороги робили, то ми знали, хто висипає, слідкували за якістю. Цього року планується провести електрику, а про газ мова не йде, бо це колосальні кошти, — розповідає Лаврієко. – Допомагає нам із вирішенням усіх питань перший заступник міського голови Микола Корнійчук. За його участі відбувається більшість консультацій, зустрічей із проектантами і виконавцями».

Атовці задоволені підтримкою, і вже мріють перетворити Лозівку на «царське село», маленьку Конча-Заспу в межах Борисполя.

«Я зрозумів, що треба рухатися далі. Бути активістом — це добре, але є можливість зробити більше. Тому я хочу взяти участь у виборах до міської ради і стати депутатом округу, де моя земля, де житимуть мої побратими», — підсумовує захисник.

Євген Корзун: «Тут не було дороги, я добирався до своєї ділянки через сусідні. Тепер територія розчищена. Побачимо, як просуватимуться роботи з водопониженням, бо це для Лозівки головне».

Схожі записи

До Бориспільської районної ради пройшло 8 партій

Собаки відомої журналістки напали на двох жінок у Крюківщині

На Київщині продовжують облаштування вогневих споруд. Фото

Напишіть коментар