2.7 C
Київ
20.04.2024
Влада Транспорт

Перевізники Київщини незадоволені рішенням Міністерства інфраструктури

Асоціація «Автоперевізники Київщини», як учасник ВГО «Український Транспортний Союз» та Федерації роботодавців України провели збори учасників Асоціації.

Разом з іншими питаннями на порядку денному окрема увага була з акцентована на питанні проекту нової редакції ліцензійних умов, що запроваджує Міністерство інфраструктури України, які члени Асоціації вважають руйнівними для міжнародних вантажних перевізників та пасажирських перевізників України.

Незадоволення перевізників проект викликає тому, що на їх думку він передбачає, що у разі провадження господарської діяльності з внутрішніх перевезень пасажирів автобусами в режимі регулярних перевезень (в тому числі міжміських), ліцензіат повинен з 01 травня 2020 року використовувати на маршруті автобуси, 50 відсотків від загальної кількості яких пристосовані для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, а у разі провадження господарської діяльності з міжнародних перевезень пасажирів автобусами в режимі регулярних перевезень, ліцензіат повинен з 01 січня 2025 року використовувати на маршруті автобуси 35 відсотків яких, від загальної кількості автобусів, пристосовані для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

В Асоціації  вважають, що дистанціювання держави від вирішення своїх обов’язків, перекладання їх на плечі перевізників та платоспроможного населення є не припустимим.

Зборами Асоціації прийнято рішення про приєднання до громадської акції непокори, що відбудеться 12 лютого 2020 року біля будівлі Кабінету Міністрів України до повного врегулювання конфлікту.

Схожі записи

З Києва до столиці Польщі запустять швидкісне залізничне сполучення

ДАБІ звернулася до суду з проханням зобов’язати знести самочинне будівництво

Поліція Київщини оголосила конкурс на посаду кінолога

Напишіть коментар