15.4 C
Київ
20.04.2024
Бориспіль Влада

У Борисполі створять тимчасові притулки для постраждалих людей

У Борисполі відбулася робоча нарада за участі заступника міністра соціальної політики Сергія Ніжинського, заступника голови Київської ОДА Олега Торкунова, працівників соціальної сфери Київщини. Головною метою зустрічі було вироблення стратегії допомоги жертвам домашнього насилля та торгівлі людьми, повідомляється на сайті “Вісті”.

Нарада проходила у залі Бориспільської міської ради. Йшлося про те, що допомоги потребують не лише жертви домашнього насилля, а й ті, хто постраждав від торгівлі людьми, сексуального насилля, обману при працевлаштуванні, побував у полоні… Такі люди мають змогу отримати статус постраждалого, що передбачає допомогу від держави.

Присутні вказували на прогалини в законодавстві, окреслювали план дій у тій, чи іншій ситуації.

Коментуючи результати наради ЗМІ, Сергій Ніжинський наголосив, що потреба у створенні тимчасових притулків і центрів для постраждалих, де людина могла б перебувати від 24 годин до 60 днів, виникла давно. За переконанням Ніжинського, кожна ОТГ, кожен регіон зобов’язаний мати такий тимчасовий притулок. Тому постане завданням для місцевої влади: створити заклад, який зможе прихистити від 15 до 30 осіб.

Для Борисполя такий притулок стане стратегічним, оскільки уже визначені місця, які є ключовими територіально для притулків. Наприклад, Закарпаття — для Західної України, Краматорськ і Донецька область — для сходу, а Бориспіль — для столичного регіону, бо місто розташоване поблизу міжнародного аеропорту.

«Фінансування будівництва притулків на 50% покладатиметься на місцевий бюджет, — наголосив Сергій Ніжинський. — Інші 50% витрат готові взяти на себе донорські міжнародні організації».

Про те, як планується утримання та експлуатація притулків, інформація не прозвучала.

 

#КиївськийРегіон #Бориспіль

Фото Сергія Марченка

Схожі записи

У Борисполі пологове відділення залишається в аварійному стані

Відбувати домашній арешт митрополит Павло буде на Бориспільщині

У Козині через суд повертають землю, яку ПАТ «КПМК-2» отримав по сфальсіфікованим документам

Напишіть коментар