18.5 C
Київ
16.04.2024
Бориспіль Районна рада

На Київщині СБУ затримала депутата районної ради на хабарі у 40 тисяч доларів

Служба безпеки України затримала на вимаганні хабара депутата Бориспільської районної ради Будюка Юрія Григоровича. Згідно інформації “Київського регіону” сума хабара становила 40 тисяч доларів. Автівку затриманий припаркував дуже символічно біля знаку “40”.

Депутата затримали у порядку ст. 208 КПК України. Наразі йому повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Пан Будюк народився 22 листопада 1977 року та проживає у м. Київ. Депутатом у Борисполі він став минулої осені. Набраних 138-ми голосів на виборах було недостатньо для отримання мандату, але тут пану Будюку слушно допоміг високий номер у партійних списках “Слуги народу”.

Як з’ясувало слідство, депутат райради вимагав 40 тис. доларів з приватного нотаріуса за невтручання в її роботу.

Зокрема, під час ряду зустрічей із нотаріусом депутат запевняв, що у разі ненадання йому грошей, він використовуючи свої зв’язки з особами, уповноваженими на виконання функцій держави, позбавлять її свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю.

Аби приховати свою протиправну діяльність депутат намагався отримати кошти у вигляді криптовалюти через мережу обмінних пунктів.

Підписуйтеся на Telegram-канал “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L
Згідно інформації, розміщенної на сайті ЦВК Юрій Будюк має вищу освіту, є безпартійним та тимчасово не працює. Має довідку про відсутність судимості.
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Схожі записи

На вихідних у Борисполі знову працюватиме центр масової вакцинації

Бориспіль може об’єднатися з найбіднішими селами

У Борисполі зафіксували порушення на виборчих дільницях

Напишіть коментар