2.6 C
Київ
20.04.2024
Медицина ОТГ Селищна рада Твоя Громада

На Київщині міста вже не будуть монополістами на надання медицинських послуг

Тема децентралізації й можливих варіантів створення ОТГ — зараз одне з найактуальніших питань, що турбують людей. Об’єднатися із сусідніми селами, чи приєднатися до великого міста? Де й чому буде краще. Нагальним питанням є і продовження медичної реформи. Адже зараз багато людей у невеличких містечках та селах занепокоєні, що лише у великих містах можна буде отримати якісні медичні послуги

“Київський Регіон” поцікавився у першого заступника керівника виконавчої дирекції всеукраїнської асоціації Громад Івана Фурсенка про те, що далі буде з медичними закладами?

“Тут одразу можу всіх заспокоїти. Реформа медицини йде повним ходом. І важливим для сільських громад є те, що міста вже не будуть монополістами на надання цих послуг. Медсервіс людям надаватимуть через Національну службу здоров’я. Первинна ланка лікарів уже отримує зарплату без транзиту через місцеві бюджети. Фінансування на свою роботу лікарі отримують напряму з Національної служби здоров’я, підписуючи з ними контракт і маючи підписані декларації серед пацієнтів. Тому, громадам потрібно лише утримувати приміщення, а лікарів і персонал фінансуватиме держава”, – зазначив Іван Фурсенко.

У квітні 2020 року стартує реформа вторинного рівня. Це лікарні, які колись були районного значення, і які можуть надавати більш кваліфіковані послуги. Їх також напряму фінансуватиме Національна служба здоров’я. Тому місто, яке колись утримувало цю лікарню, далі зможе допомогти винятково утримуючи приміщення, а не лікарів.

 

#КиївськийРегіон

Схожі записи

Вибухонебеспечні предмети виявили поблизу Ржищева

У нас ще є кадровий голод – директор Таращанської лікарні

У КОДА визначилися з розподілом лікарень для наступного етапу медичної реформи

Напишіть коментар