6.3 C
Київ
19.04.2024
Твоя Громада

ЦВК задоволена організацією місцевих виборів на Київщині

Місцеві вибори на Київщині організовано практично на зразковому рівні, – констатував заступник Голови ЦВК Сергій Дубовик за підсумками спостереження за ними на низці виборчих дільниць – інформує ЦВК.

Як повідомлялося, сьогодні відбувається голосування на перших та додаткових виборах в обʼєднаних територіальних громадах (ОТГ). Члени Центральної виборчої комісії у межах своїх повноважень протягом дня всебічно контролюють процес місцевих виборів у регіонах, у яких вони визначені відповідальними.

Зокрема, заступник Голови Комісії Сергій Дубовик відвідав смт Калинівку та село Зазимʼя Броварського району Київської області, де проходять перші вибори депутатів Калинівської селищної ради та Калинівського селищного голови, а також Зазимської сільської ради та Зазимського сільського голови.

За словами Сергія Дубовика, голосування на дільницях проходить у штатному режимі, у відповідності до законодавства про місцеві вибори, в присутності офіційних спостерігачів та представників засобів масової інформації. Скарг та заяв в день голосування не надходило.

“Органи державної влади та місцевого самоврядування зробили все залежне від них, щоб волевиявлення мешканців цих обʼєднаних територіальних громад відбулося своєчасно та без порушень. Особливо слід відзначити відповідні заходи щодо повноцінного матеріально-технічного забезпечення виборчих дільниць, зокрема, обладнанням та інвентарем”, – наголосив заступник Голови Комісії.

До Калинівської селищної ОТГ увійшли Калинівська селищна рада (смт Калинівка, села Квітневе, Перемога, Скибин), Красилівська (село Красилівка) та Рожівська (село Рожівка) сільські ради. Тут на 6 виборчих дільницях зможуть проголосувати понад 7 800 виборців.
До Зазимської сільської ОТГ увійшли Зазимська (село Зазимʼя) та Погребська (село Погреби) сільські ради.

Схожі записи

⚠️ До уваги водіїв! Погіршення ситуації на автошляхах

Уряд змушує владу на місцях піднімати вартість проїзду у транспорті

З нового року поляки зобов’язані сортувати сміття вдома

Напишіть коментар