2.1 C
Київ
20.04.2024
Медицина Міська рада Ржищів

У Ржищеві розпочав роботу сучасний рентген-кабінет

Більше року у Ржищеві медики проходили всі необхідні підготовчі процедури, для того щоб жителі громади мали можливість робити сучасну діагностику, а не стояти в чергах медичних закладів інших громад.

Сьогодні можу сказати довгоочікувані слова: “Рентген-кабінет відкрито! І ми радо вас запрошуємо”, – повідомила міський голова Крістіна Чорненька.

Гроші у розмірі, майже 5 мільйонів на придбання рентген-обладнання громада Ржищева отримала з обласного бюджету ще у 2021 році. Далі справа була вже за залученням лікаря-рентгенолога та рентген-лаборанта, підготовка приміщення, доставлення та встановлення обладнання.

обладнання вивозили зі складів у Броварському районі, де велися бойові дії

Останнє далося непросто, адже в лютому 2022 року, коли було заплановано встановлення обладнання вивозити його зі складів у Броварському районі, де велися бойові дії, було вкрай небезпечно. Але вже за першої нагоди, попри можливі ризики та небезпеку, обладнання доставили до Ржищева.

Встановлення обладнання міг провести лише представник компанії-виробника, інакше, у разі виникнення несправностей у роботі коштовного обладнання, втрачалася можливість гарантійного обслуговування. У Ржищеві висловлюють вдячність представнику компанії-виробника і лікарю-рентгенологу, які попри те, що вони були мобілізовані до Збройних сил України, у період своїх короткочасних відпусток приїжджали до Ржищева та встановлювали й налаштовували рентген-обладнання.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

“Київський регіон” вже розповідав, що в Українці спалено автомобіль депутатки міськради міста.

У продовження нашої ексклюзивної теми підтоплення осель мешканців Ржищева, маємо інформацію, що співробітники ДСНС спробували відкачувати воду.

 

Схожі записи

9 медзакладів Київщини отримають комп’ютерні томографи

У ліцеях Броварської громади цього тижня навчатимуться дистанційно

Під домашній арешт відправлено в.о. мера Українки Тетяну Кучер

Напишіть коментар