11.5 C
Київ
26.04.2024
Волонтерство Країна без сміття Міська рада Українка

У місті Українка люди обурені наслідками встановлення новорічної ялинки

Історія про те, як свято запалювання ялинки перетворити в екологічну трагедію міського масштабу. Як недалекість влади заради 5-хвилинного веселощів, запаскудили пів міста і акваторію Дніпра абсолютно неперабативаемим пластиком. Про те, побачивши чого полювання не радіти, а кричати від жаху! – розчарована тим, що сталося у її місті жителька Українки Настя Загороднікова.

“У місті, де на кожному кроці є сортувальні баки і контейнери, де повно закликів не смітити і сортувати, де волонтери та свідомі громадяни влаштовують регулярні суботники … Така дія з боку влади, – справжній злочин по відношенню до навколишнього середовища і всього живого. Можливо, це було ефектно і дуже сподобалося дітям, АЛЕ такий же вау-ефект можна було створити і за допомогою інших штук, що не розкладалися б понад 400 років”, – каже Загороднікова.

Погоджуються з Настею і у ГО “Трипільський край”, назвавши публікацію на своїй фейсбук-сторінці як “РАГУЛІ ПРИ ВЛАДІ”. “Вчора у місті відбулось свято. Відкриття ялинки чи ще щось. Але суть не в тому. До свята всю площу навколо ялинки засипали пластиковими стрічками! У той час, коли весь світ обмежує споживання пластику а свідомі громадяни постійно проводять акції по прибиранню у лісі та очищенню річки, наша влада просто так розкидає пластикове сміття по місту! Також пластикові стрічки були розкидані по набережній. Яскравий приклад того, яка наша влада “прогресивна” та “компетентна”, – іронізують у пості на фейсбук-сторінці громадській організації “Трипільський край”.

“Дуже сподіваємося, що такий жах більше не повториться, а то наступного разу цей “сніг” розсипаючи їм по кабінетах, продовжує Настя Загороднікова. “Але радує те, що починало нас прибирати троє, плюс ОДИН двірник (міськрада відправила вранці одну людину прибирати наслідки свята, які за ніч вітер встиг рознести далеко-далеко). І по ходу справи до нас приєдналися понад 10 осіб, за що велика подяка кожному. Весь зібраний дощик ми повернули назад до міськради, щоб вони теж пораділи, як сьогодні раділи ми”.

Мешканці Українки дуже вдячно віднеслися до ініціативи своїх земляків та відверто шоковані діями влади: Так, Александр Мрак дякує: “Ребята спасибо вам , огромное уважение и благодарность за труд, за то что не прошли мимо этого безобразия, браво!!!”, а Ludmila Kiyashko пише у коментарі Masher Gordinskaya “Это ты наш двор уже после уборки видела….утром дворник руками каждую нить собирала…и облаживала всех благим матом..а вечером это откуда то остатки прилетели…, утром вообще был мрак…”

Katya Steblevska, яка і сама регулярно організовує еко-івенти, пропонує конструктивну ініціативу на майбутнє “Розкидати ще б по всій міськраді, нехай святкують!” і Nastiia Zahorodnikova цю ідею теж підтримує: “Если что-то подобное повторится, то можешь присоединится и рассыпать по кабинетам лично”. 

Але, знаючи принципи роботи міської влади, Асель Фисун прогнозує, що “Кучер еще раз этот мусор продаст. 100%. Возможно, нам же) какой там следующий праздник?))”.

 

Також, ми “Київський регіон” вже повідомляв що в Українці міськрада залишила дітей без новорічних подарунків  внаслідок конфлікту між секретаркою / т.в.о міського голови Тетяною Кучер та завідуючою дитячого садочку «Сонечко» Наталею Сапожніковою, у яких виникли особисті суперечки навколо перерозподілу фінансових коштів закладу. Дійшло до того, що міськрада вирішила не фінансувати закупівлю новорічних подарунків для дітей.

Ще раніше ми писали, що в місті Українка чиновники ремонтували водогін з порушеннями 5 мільйонів у трубу!

 

#КиївськийРегіон

Фото з фейсбук-сторінок Насті Загороднікової та Трипільського краю.

Схожі записи

У Вишневому відбулися змагання серед юних дзюдоїстів Київщини

Дії влади Українки направлені лише на розграбунок міста – Цяпенко

В музеї Трипілля відкрилася резиденція Святого Миколая. ВІДЕО

Напишіть коментар