11.5 C
Київ
25.04.2024
Будівництво ЖКХ Кіно Мистецтво Новини Події Суспільство Твоє місто Фото

На 2 мільони гривень міськрада Українки збільшила вартість ремонту будинку культури

Сьогодні на сесії депутати затвердили зміни до міської програми розвитку. Однією з таких змін передбачається збільшити вартість ремонту глядацької зали ПК енергетик до 9,4 млн грн. Тобто, на 2,3 млн грн – повідомляє видання “Трипільський край”.

Що тут не так? Адже вартість будівельних робіт часто збільшується? Відповідаємо.

Єдиною підставою для визначення вартості будівництва є проект. Для збільшення вартості будівництва обов’язково мали зробити корегування проекту та пройти експертизу.
Звіту про про договір на корегування проекту на Прозорро немає. На порталі є-дата також відсутня інформація про оплати коригування проекту.
Висновок: підстави для збільшення вартості проекту відсутні.

І за таких умов, виникає підозра у зацікавленості у цьому саме керівництва виконкому.

Тим більше, що виконавець, схоже, обраний з великими порушеннями. Про це свідчить висновок держаудит служби. У якому прямо зазначено, що тендерна пропозиція компанії, з якою укладено договір – не відповідає вимогам тендерної документації міськради. До того ж, в аудит службі вважають порушенням те, що у проекті договору (а він не може відрізнятись від укладеної угоди) відсутня інформація про порядок змін його умов.

Звісно, наші депутати за це проголосували. Чому нас це не дивує? Бо вони некомпетентні, тому їх не зацікавило питання відсутності коригування проекту. Ба більше, здається, вони навіть не читають порядок денний сесій.

Нам потрібне повне оновлення депутатського корпусу. Нові депутати, новий мер, які жодним чином не будуть пов’язані з різноманітними забудовниками, банд формуваннями та іншими розкрадачами міста. І обов’язково – люди, яким не байдуже і які достатньо компетентні, щоб знати, за що голосують.

#Київський_регіон

Схожі записи

Скульптуру присвячену Григорію Сковороді встановлять у центрі Києва  

На Київщині відбувся мистецький пленер. ВІДЕО

10 промзон Києва перетворять на сучасні технопарки

Напишіть коментар