10.6 C
Київ
23.04.2024
Васильків Екологія Київська обласна рада

Київська облрада погодила створення заказника “Казковий яр”

Сьогодні Київська обласна рада прийняла рішення про створення заказника “Казковий яр” у Обухівському районі на площі 169 га, – повідомляє Українська природоохоронна група.

Це урочище мабуть є рідкісним випадком, коли природна територія отримала назву не в результаті тривалого історичного процесу, а завдяки соціальним мережам. Популярність мальовничого яру на фоточках у інстаграмі швидко закріпило за ним хештег “казковий_яр“.

Тут є рослини та тварини,

занесені до Червоної книги

Чимало жителів Київщини спеціально їдуть до цього місця, щоб зробити фото на фоні мальовничого надніпрянського краєвиду. Але з точки зору охорони природи “Казковий яр” дійсно є однією з найбільших степових балок на Київщині, яку так і не змогли ані заліснити ані розорати. Тут є рослини та тварини, занесені до Червоної книги. Але головне, що дивним чином це місце не перестало бути степом, не заросло рослинами-інтродуцентами і до наших днів зберегло вигляд типової балки українського Лісостепу.

У справі “Казкового яру” є порушення законодавства – Роман Титикало

Щиро вітаємо Романа Титикало та Київську обласну раду та сподіваємось на наступні гарні новини по збереженню довкілля. У останні роки нами було підготовлено ще декілька обґрунтувань на створення не менш цінних заказників в різних районах Київської області. Сподіваємось на ці новини вже у найближчі тижні.

Чи допоможе рішення про створення заказника зупинити будівництво асфальтного заводу впритул до “Казкового яру” – буде зрозуміло найближчим часом.

#КиївськаОбласть

На Васильківщині люди вийшли захистити “Казковий яр” від асфальтного заводу

Російського агента виявили у навчальному закладі Києва

Як вижити на війні. Волонтерка з Гостомеля Катерина Павленко відверто про жахи окупації. ВІДЕО

Схожі записи

В обласній раді обговорили заходи тероборони Київщини

У Київській міській раді хочуть чітко встановити межі столиці

Обухівський район має чудові перспективи для розвитку – Алла Шкуро

Напишіть коментар