18.7 C
Київ
25.04.2024
Бровари Міська рада

Вчительку з Броварів виключили з квартирної черги

Скандал з квартирною чергою, який стався на засіданні виконкому у Броварській міській раді чітко характеризує як насправді “рухається” квартирна черга, – повідомляють Brovarymedia.

Виявляється, для реального отримання квартири неважливо, який ти за номером у “загальній черзі” – важливо, який ти за номером у “відомчій черзі”. І як на конкретному прикладі розбирав ситуацію виконком у Броварах (відео засідання тут) стає зрозуміло, що навіть якщо ти в черзі номер один, це не гарантує справедливості при отриманні житла.

Надії Кобко перебуває в черзі на отримання квартири в Броварах як одинока матір аж з 1983 року, відразу після народження сина. З тих пір пані Надія декілька раз, начебто, точно мала отримати житло.

Надія Кобко пропрацювала

вчителькою в Броварах 25 років

Перебуваючи тривалий час в черзі управління освіти другою, у 2011 році вона мала отримати житло, коли були виділені дві квартири. Але тоді її, як розповідає Надія Кобко, “обійшли”. Те саме трапилося і у 2016 році, коли вона перебувала в черзі вже першою. Які були підстави не надавати житло по черзі, якщо вона була першою в черзі по управлінню освіти – не зрозуміло.

У 2020 році управління освіти та науки Броварської міської ради розподілила ще дві 2-кімнатні квартири: їх отримали директорки ЗОШ #7 та ЗОШ #10. В тому же році директорка ЗОШ#10 Надія Боліла балотувалася до міської ради від “Команди Ігоря Сапожка Єдність”, а в цьому році – поступилась місцем в списку іншим депутатам від цієї партії.

Ну а Надія Кобко з 2020 року перебуває у судовому процесі з міською радою з приводу “справедливості” розподілу квартир в черзі на житло. Суд триває більш ніж повільно, ймовірно тому, що як такої, правової позиції у міської ради немає.

Стосовно виконкому, то жінка завітала на засідання виконкому з проханням зняти її з черги, але залишити в черзі її сина. Але за результатами голосування виконком підтримав рішення, в якому колишню вчительку та її сина зняли з квартирної черги, де вони перебували 39 років.

“Немає підстав не зняти з черги”,

пояснили своє рішення члени виконкому

Своє рішенням у виконкому пояснюють тим, що вчительку та її 39-річного сина виключили з черги як таких, що вже мають житло: Надія Степанівна придбала старий будинок у місті Васильків, а син отримав спадщину – старий аварійний будинок в селі площею 40 квадратних метрів.

Як роз’яснюють у Brovarymedia, розібратися у “квартирних чергах” не так вже і просто, тому що їх кілька: є “загальна черга” тих, хто перебуває на квартобліку, є черга на “отримання житла в першу чергу” (для пільгових категорій) і є черга на отримання житла “поза чергою” (для ще більш пільгових категорій). Але житло за цими чергам надається вкрай рідко або “майже ніколи”.

Реально черга на отримання квартир від громади рухається, але в межах “відомчих установ”: є черга в управлінні освіти, є черга в амбулаторіях та лікарні, є черга для працівників поліції, працівників виконкому, видатних спортсменів, працівників КП, закладів культури, тощо. Ще є черги на отримання/купівлю квартир для дітей-сиріт та осіб з інвалідністю, пов’язаною з війною, але вони рухаються за рахунок субвенцій з державного бюджету (і рухаються непогано).

ДТЕК просить жителів Київщині виключати з розеток потужні прилади

Підписуйтеся на наші новини:

У Миронівці аграрна компанія зливає небезпечні відходи виробництва людям у городи. ВІДЕО

 

Схожі записи

На хабарі затримали заступника мера міста на Київщині

Перестрілка в Броварах на Торгмаші. Відео

Фільм з програми Канського кінофестивалю покажуть у Броварах

Напишіть коментар