18.7 C
Київ
25.04.2024
Вишгород НАБУ Прокуратура

Справу Януковича по заволодінню «Сухолуччям» готують до суду

Детективам НАБУ вже надано доручення відкрити матеріали стороні захисту для ознайомлення, повідомляє Telegram – канал “Київський регіон”.

Прокурор САП прийняв рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно заволодіння земельною ділянкою лісового фонду на території Сухолуцької сільради на Київщині площею 17,5 гектарів та орієнтовною вартістю понад 22 мільйонів гривень колишнім президентом та ще трьома особами.

мова йде про Віктора Януковича

та його поплічників

У 2007 році колишній президент (на момент вчинення злочину – прем’єр-міністр) з метою заволодіння державним майном, а саме земельною ділянкою лісового фонду Дніпровсько-Тетерівського лісомисливського господарства на території Сухолуцької сільської ради Вишгородського району Київської області, ініціював ухвалення низки рішень, що призвели до вибуття із державної власності вищевказаної землі.

Для реалізації злочинної схеми спільники колишнього президента залучали своїх наближених осіб, які звертались до Київської облдержадміністрації із заявами про виділення їм земельних ділянок площею до 1 га, а згодом про зміну цільового призначення вказаних ділянок, що в подальшому дозволяло безперешкодно передати землю фірмі, підконтрольній колишньому президенту.

Згодом, у 2009-2011 роках на цій ділянці було збудовано готельно-ресторанний комплекс, який використовувався експрезидентом для особистих потреб.

Дії колишнього президента кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, його спільників – за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

За колабораціонізм до 10 років засуджено екскерівника КП «Бучасервіс»

У Миронівці аграрна компанія зливає небезпечні відходи виробництва людям у городи. ВІДЕО

Схожі записи

Мешканець Київщини без спецдозволу намивав пісок

На Київщині у лісі знайшли протитанкову гранату

Повідомлено про підозру депутату Вишгородської районної ради

Напишіть коментар