7.8 C
Київ
17.04.2024
Київ Поліція

ПВК “Редан”: Чого б’ються діти у Києві

Поліція заявила, що у вівторок запобігла бійкам підлітків у Києві. До цього акції цієї субкультури відбулися в інших містах нашої країни, – повідомляє Telegram-канал “Київський регіон”.

За кількох останніх днів у соцмережах почали з’являтися повідомлення про схожі інциденти за участі так званого ПВК “Редан” (або “Рьодан”) у різних містах України.

“На Печерську завдяки вчасному реагуванню ювенальних поліцейських, аналітиків столичного главку, оперативників та дільничних конфлікт вдалося попередити. Учасників доставили до відділу поліції для встановлення осіб та з‘ясування обставин”, – йдеться в повідомленні столичного управління поліції.

у києві бійка планувалася

біля ТЦ “Гулівер”

Також, було оприлюднено відео де молоді хлопці скупчилися біля столичного ТРЦ “Океан Плаза“. До цього підлітків поліція ловила у Харкові, Львові, Одесі, Кривому Розі та Івано-Франківську. 

Так молодь “розважалася” в Одесі

Скільки так званих «реданів» в Україні – невідомо. Збираються вони за допомогою соціальних мереж, де закликають «мститися за кожного неформала».

У Києві знайшли вкрадену гуманітарку із-за кордону

Назва Редан походить з аніме Hunter x Hunter, в якому є злочинне угрупування під назвою Геней Рьодан, або Павуки. У росії під впливом аніме утворилась субкультура підлітків-неформалів під назвою ПВК “Редан”. Вони носять довге волосся та одяг з павуками, як в учасників цього угрупування, влаштовують бійки в торговельних центрах та воюють з іншим кланом, так званими “оффниками” (гопниками).

поліція ж вважає, що флешмоби

влаштовані спецслужбами Росії

“російські вбивці та мародери запустили флешмоб для підлітків, наслідком якого повинна була стати масова бійка. Поліція оперативно затримала усіх юнаків, які включилися в цю небезпечну гру. Зараз поліція запрошує батьків, з ними зустрічатимуться ювенальні поліціянти й проводитимуть профілактичні бесіди”, – розказав у поліції.

На Арсенальній площі демонтували пам‘ятник зрадникам гетьмана Мазепи

Але ловлять зараз молодих хлопців і у росії.

У рф затримали понад 300 неповнолітніх, яких пов’язують з цією субкультурою

Так, за даними російських пропагандистських медіа, протягом 24-25 лютого у рф затримали понад 300 неповнолітніх, яких пов’язують з цією субкультурою, більшість – біля одного з московських торговельних центрів, де вони збиралися влаштувати масову бійку. У деяких вилучили газові балончики, ножі, страйкбольні пістолети.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Обійми замість кладовища: У столичному метро дівчина була за крок до смерті

Рік тому кадирівці окупували Бородянку. ВІДЕО

Схожі записи

У Києві перейменували ще три вулиці, провулок та два музеї

Лідер культового британського гурту завітав до Києва

КОДА зветається до Верховної ради щодо включення Коцюбинського до Києва

Напишіть коментар