8.7 C
Київ
28.03.2024
Київський регіон Наша історія

До роковин війни запалили свічки у пам’ять про загиблих мирних мешканців

До роковин вторгнення росії в Україну на Київщині засяяли свічки пам‘яті про Героїв, що загинули в бою за Незалежність України в рамках акції “Лютих 365 днів”.

Депутати «Європейської Солідарності» Київщини разом з мешканцями громад запалили лампадки на знак глибокої вдячності кожному, хто віддав життя за українське майбутнє.

У Борисполі на Алеї Героїв запалили 60 лампадок.

«На цих стендах, що в центрі Борисполя не встигають дописувати імена загиблих. На них 55 Героїв. Але станом на сьогодні, за 365 днів повномасштабного вторгнення, загинуло 60 мешканців Бориспільської громади. Тому у пам’ять про загиблих ми запалали 60 лампадок і вшанували їх хвилиною мовчання. Дійсно, це був рік #лютих365днів», – написав у “Фейсбук” депутат Київської обласної ради від «ЄС» Володимир Горковенко.

У Броварах засяяли 176 лампадок.

«Ми символічно запалили 176 лампадок, щоб вшанувати тих, то загинув від рук російських загарбників в Броварах та Броварському районі ! Вічна пам’ять загиблим», – зазначив у “Фейсбук” депутат Київської обласної ради від «ЄС» Олег Іваненко.

Долучилась до акції “Лютих 365 днів” та запалили свічки пам’яті і в Бородянці.

«Невимовний біль…. день довжиною в рік…. Світла та вічна пам’ять мирним жителям та військовим , що загинули захищаючи наше життя та свободи…», – поділилася у “Фейсбук” депутатка Київської обласної ради від «ЄС» Галина Єрко.

Також в Яготині вшанували пам’ять загиблих мешканців громади. Запалили лампадки та поклади квіти депутат Київської обласної ради Володимир Горковенко та депутати Яготинської міськради Володимир Гончар, Володимир Костина і Валентина Кудрявцева. За рік повномасштабного вторгнення у Яготинській громаді загинуло 22 захисника.

Депутати Білоцерківської міської ради від “ЄС” Олена Ткач, Назар Коваленко, Максим Коноплястий, депутат Київської обласної ради від “ЄС” Хвича Мепарішвілі та члени партійного осередку поклали квіти до стели Героїв Небесної Сотні та учасників АТО/ООС, вшановуючи пам’ять всіх загиблих за незалежність України, її волю та суверенітет українців, як військових, так і цивільних.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

Поблизу Києва розквітнуть три мільйони тюльпанів. Фото

Державні аудитори виявили численні порушення у Лаврі

Термін дії комендантської години на Київщині продовжено

Напишіть коментар