14.3 C
Київ
25.04.2024
Агресія росії Армія Київський регіон

Сергій Наєв розповів про плани ворога на річницю війни

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів “Укрінформу”, чи є загроза нового наступу на річницю війни.

Про ситуацію у білорусі:

  • У білорусі перебувають їхні власні збройні сили загальною чисельністю у 65 тисяч, з яких 4 тисячі базуються в прикордонних районах з Україною. Крім того, на білоруських полігонах знаходиться шоста дивізія російської федерації загальною чисельністю 10 з половиною тисяч осіб. Вони проводять там свої тренування, – розповів командувач Об’єднаних сил ЗСУ Укрінформу.

На півночі ворог

не має ресурсів – сергій наєв

  • На думку Сергія Наєва, станом на зараз кількість наших військ достатня для того, щоб вести стабілізаційні дії, якщо для цього буде потреба. Якщо противник підвищуватиме кількість своїх військ – ми дзеркально підвищимо свою кількість.

Про можливий російський наступ із трьох напрямків

  • На даний час на нашому напрямку таких ресурсів у них немає. Я маю на увазі всю північну операційну зону, – Сергій Наєв.

Про ворожі ДРГ:

  • з території білорусі диверсійно-розвідувальних груп не відмічалося.

Про наявну техніку ворога:

  • Кількість військ і техніки має певне значення, але ми розуміємо, що якість перевищує кількість. Саме тому нам необхідне західне озброєння, яке за своїми показниками значно краще за радянські зразки, якими оснащена російська армія. Вкотре повторюю, що якість завжди перевищує кількість.

Про ефективність наших мобільних груп з ураження іранських БПЛА:

  • Вони виконують свої завдання сповна. Є влучання і знищення перелічених безпілотників за допомогою цих мобільних груп. Крім цього, наявність таких груп значно нарощує саму систему нашої протиповітряної оборони. В цілому, це дає нам можливість виконувати свої завдання «на землі», прикриваючи їх від нападу повітряних засобів.

Про кількість ворога:

  • Кількість ворога, задіяного на території України і довкола неї, складає трохи більше 350 тисяч осіб.

Про плани ворога на річницю широкомасштабної війни:

  • Першочергово, це буде обумовлено ракетними ударами. Ознак нарощення сил на інших напрямках, крім тих, де ворог веде наступальні дії, на даний час не спостерігається, – заявив Сергій Наєв.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Фото з сайту Укрінформ.

Схожі записи

Рестораторам Київщини пропонують сучасні технології автоматизації бізнесу

Поточна ситуація по районам Київщини на 19 березня

Ситуація на Київщині в розрізі районів на 6 квітня

Напишіть коментар