8.2 C
Київ
23.04.2024
Кримінал Права журналістів Суд

Справа проти голови Голосіївського райсуду на контролі в Офісі генпрокурора

Днями виповнився рік з моменту реєстрації кримінального провадження за перешкоджання моїй журналістській діяльності головою Голосіївського райсуду Наталею Чередніченко, – повідомляє відома журналістка-розслідувачка Любов Величко.

Тоді судова охорона не пустила журналістку та її колегу Сергія Семьонова на судове засідання, посилаючись на вказівку голови суду Наталії Чередніченко, яка сама і вела це засідання. Для столичних журналістів не секрет, що така ганебна ситуація типова для цього суду. Були часи, коли вона прикривалась ковідом, зараз – іншими абсурдними ідеями.

така ганебна ситуація

типова для цього суду

З’ясувалося, що за рік справа по-троху рухається і невдовзі буде передана до суду. За словами дізнавача Олексія Лисенка, це його єдина справа щодо злочинів проти журналістів. Воно й не дивно: поліція в основному крадіжки розслідує та вбивства, а напади на журналістів на щастя трапляються в рази рідше.

“Київський регіон” зв’язався з Любов’ю Величко, щоб з’ясувати деталі справи. Як розповіла нам журналістка, слідчі зробили запит до суду, щоб отримати відео із коридору, де відбувся інцидент і скоро це відео буде надано. Особу охоронця, який перешкоджав журналістській діяльності Величко та її колезі – встановили і навіть вже допитали в рамках провадження.

Справа на контролі

в Офісі генпрокурора – величко

Справа на контролі в Офісі генпрокурора, слідчі постійно звітують про пророблену роботу, – запевнила нас Любов Величко.

Якщо про такі випадки мовчати, ця дика практика буде продовжуватися безкінечно довго, – впевнена Величко. Що я можу порадити колегам, щоб максимально себе юридично захистити у випадку перешкоджання журналістській діяльності:

  • документувати максимально всю свою роботу;
  • підписувати договори із редакцією (доказ – що ви справді виконували завдання редакції);
  • носити із собою журналістське посвідчення і пред’являти його на кожну вимогу;
  • знімати на відео процес перешкоджання;
  • брати контакти свідків події і просити їх давати покази правоохоронцям.

Тому, колеги, правда має бути із зубами. І свої права треба відстоювати, – закликає Величко. Тим паче, що у нас є круті медіаюристи із ІРРП – Інститут розвитку регіональної преси та Інститут Масової Інформації (ІМІ).

Редакція “Київського регіону” підтримує боротьбу пані Величко з беззаконням та за свої і наші права на професію. Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

На Київщині судитимуть забудовників, які приховували податки від проданого житла

Посадовицю Нацакадемії аграрних наук викрито на корупції

Суд не зміг допитати обвинувачених у вбивстві 5-річного хлопчика у Переяславі

Напишіть коментар