8.5 C
Київ
17.04.2024
Агресія росії Укрзалізниця

Укрзалізниця змінює імперські та російські назви на своїх об’єктах

Дві регіональні філії Укрзалізниці позбудуться застарілих назв у рамках програми «Залізна українізація», – повідомляє телеграм-канал «Київський регіон».

Регіональні філії «Південна залізниця» та «Південно-Західна залізниця» змінять назви в рамках програми українізації об’єктів залізничного транспорту. Про це повідомив голова правління товариства Олександр Камишін.

«Чому залізниця із центром у столиці має назву «Південно-Західна», а залізниця, що має центр у Харкові, на півночі України, — «Південна»? Це засилля імперської, російської давнини, яке не має нічого спільного з українським сьогоденням. Саме тому в рамках нашої програми «Залізна українізація» ми змінимо це раз і назавжди», — пояснив він.

За словами Олександра Камишіна, процес перейменування регіональних філій буде завершено у 2023 році, оскільки у компанії розпочато трирічну програму «Залізна українізація», яка має на меті повністю позбутись імперських та російських назв, позначок, зображень на будь-яких об’єктах залізничного транспорту.

Комплексна програма

розрахована на 2023-2025 роки

За ці три роки в декілька етапів планується українізувати все, що повʼязує залізничну галузь України з країною-агресором:

  • назви залізниць,
  • позначки кілометражу,
  • сигнальні позначки,
  • радянські барельєфи,
  • назви станцій.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

Укрзалізниця запустила прямі поїзди з Василькова до Києва

На Бориспільщині заборонили діяльність російської церкви

З Броварів до Києва запускають сучасний електропотяг. Фото

Напишіть коментар