10.4 C
Київ
15.04.2024
Влада Ірпінь Кримінал

На Київщині шахраї знову просять гроші від імені посадовців

Від імені Ірпінської міської ради, цинічні злочинці збирають кошти на автомобілі та інше обладнання для ЗСУ, – нещодавно заявив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

Звернення спочатку розсилалося місцевим підприємцям, а потім злочинці ще й телефонували. В мерії повідомили, що вже звернулися до правоохоронних органів.

міськрада Ірпеня звернулася

до поліції щодо шахраїв

мер Ірпеня Олександр Маркушин

Що хотіли?
У листі від псевдо-міськради Ірпеня злочинці апелювали на те, що збирають кошти на:

  • антидронові комплекси;
  • Starlink;
  • прилади нічного бачення;
  • тепловізори;
  • квадракоптери;
  • генератори.
Фальшивий лист шахраїв “від імені” мера Ірпеня

Але тим, хто займається реальною волонтерською діяльністю відразу помітно, наскільки некоректно складений цей лист. Так, жителька Ірпеня і депутатка Київської обласної ради Марія Шевченко, яка з 2014 року активно приймає участь у волонтерському русі вкрай негативно ставиться навіть від спроб негідників мімікрувати під волонтерів.

Волонтерка Марія Шевченко

“Нажаль, мені особисто не раз доводилося виявляти негідників, які готові скористатися людською добротою та щирими почуттями. Наші люди, деякі з яких пережили російську окупацію, готові відмовляти собі в щоденних потребах аби підтримати армію.

Траплялись випадки коли шахраї використовували справжні об’яви про збори, але замінювали в них рахунки волонтерів на власні – марія шевченко

Можуть шахраї намагатися прикриватися людьми, чи організаціями, які користуються високою довірою. В цьому випадку використали ім’я Ірпінського міського голови, який під час окупації та відновлення отримав високий авторитет навіть за межами нашої громади, – Шевченко.

Схожих шахраїв вже затримували на Обухівщині
У правоохоронних органів є шанси знайти негідників, як це вже сталося на Обухівщині, де було хатримано одного з групи шахраїв, які від імені Обухівської районної військової адміністрації Олександра ГОМОНА теж займалися збором грошей нібито на потреби ЗСУ.

Затримання злочинця, який протягом двох місяців надсилав листи підприємцям Обухівщини

Негідниками виявилися двоє 25-річних вихідців з Дніпра, упродовж двох місяців, надсилали листи місцевим підприємцям від імені голови Обухівської військової адміністрації із проханням допомоги Збройним силам України, розповідають у поліції.

Фальшивий лист шахраїв “від імені” Голови Обухівської РВА

Як не стати жертвою шахраїв
Щоб не стати жертвою шахраїв раджу співпрацювати з перевіреними волонтерами. У них завжди є відкриті звіти на їх сторінках в соцмережах, або сайтах, адже це перша заповідь волонтера, – радить Марія Шевченко.

Справжня волонтерська діяльність завжди публічна

відкриті звіти це перша заповідь

волонтера, – Марія Шевченко

Справжня волонтерська діяльність завжди публічна, тому перевірити звернення легко. Достатньо поцікавитись чи є оголошення про нього на сторінці людини в соцмережах. Або на сайті, якщо це організація. Там же варто перевірити реквізити для банківського переказу. Головне, хочу звернутися до людей, хай наявність цих покидьків не стане на шляху вашого бажання робити добро, – Марія Шевченко.

Хай наявність цих покидьків не стане на шляху вашого бажання робити добро, – Марія Шевченко

 

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

Київоблгаз викрито на розкраданні державного майна

В Українці сесію міськради завтра проведуть у приватній квартирі. Документ

В Ірпені вважають, що нова об’їзна дорога покращить трафік у місті

Напишіть коментар