12 C
Київ
27.04.2024
Аналітика КМДА

Київпастранс уклав угоду з рекордною ціною дизеля

Розрив паливних стосунків з Росією та Білоруссю призвів до кардинальної зміни ринку. Зараз маємо десятки, якщо не сотні компаній, які бензовозами тягнуть паливо з Європи. Тому вкрай важливо, аби замовник займав виважену позицію щодо відсікачів, щоб отримати і гарантії поставки, і хорошу ціну, – інформує сайт “Наші гроші”.

На початку лютого «Київпастранс» завершив свій тендер на постачання дизельного палива на цей рік. Контракти на 150 мільйонів гривень отримало ТОВ «Глобал сейл». По двом контрактам було замовлено румунський дизель по 49,49 грн/літр та 50,80 грн/л. Це менше ніж ціна на заправках, але ж і «Київпастранс» замовляє паливо не на АЗС, а доставку бензовозами. Тобто дрібногуртовими партіями. А на них ціна суттєво менша.

Інтриги до обґрунтованості ціни від ТОВ «Глобал сейл» додавав той факт, що раніше у січні комунальники уклали ще один тендер на закупівлю дизелю з фірмою «КМ енерджі» про поставку бензовозними партіями по ціні 46,50 гривень за літр. Чому ж тоді вирішили замовити по 50 грн у «Глобал сейл», а не по 46,50 у «КМ енерджі», виникає логічне питання.

Київпастранс раптово змінив вимоги до учасників лютневого тендеру

Виявилось, що цей дешевий постачальник не підходив під кваліфікаційний критерій, які «Київпастранс» раптово змінив вимоги до учасників лютневого тендеру і почав вимагати, аби у них був досвід постачання не менше 270 тисяч літрів палива на тиждень по одному аналогічному договору. «КМ енерджі» на це заявила, що у неї є такий досвід постачання, але по кільком угодам з різними замовниками. Мовляв немає різниці по одній угоді це чи ні, бо фірма везе великий потік палива. І їм нема різниці куди його спрямувати – весь на «Київпастранс» чи в якусь іншу точку України. Головне – що фірма має відповідний досвід таких поставок.

Спочатку Київпастранс наважився

платити на 9 мільйонів дорожче

Але «Київпастранс» залишився на своєму твердому переконанні, що треба досвід поставки 270 тисяч літрів саме по одній угоді. А коли «КМ енерджі» такої угоди не надав, бо мав багато інших угод сумарно на 270 тисяч літрів, але кожна з них була меншою від необхідної «Київпастрансу» – цю фірму відхилили з тендеру і таки наважився платити на 9 млн грн дорожче компанії «Глобал сейл».

Тут, можливо, мав би вже трапитись новий гучний корупційний скандал, але сталося диво. Припускаємо, що почитавши резонансні новини на тему епічних закупівель Міністерством оборони України, 6 лютого «Київпастранс» оприлюднив додаткову угоду з «Глобал сейлом», у якій ціну палива по одному з контрактів було знижено до 45,50 гривень за літр. І хоча по другому так і лишилось 50,80 гривень, в результаті маємо рекордну ціну і непогану реакцію співробітників «Київпастранс».

За матеріалами сайту “Наші гроші”

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Постраждалі від жахливої пожежі в Українці просять про допомогу

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

У Києві пропонують долучитися до перейменування назв вулиць та станцій метро

У Києві скасовують частину тимчасових автобусних маршрутів

Більшість українців нібито хочуть прямих переговорів з Росією – соцопитування

Напишіть коментар