13.3 C
Київ
17.04.2024
Агресія росії Волонтерство Київ

ХАБАД евакуює з Києва іудеїв похилого віку

Літніх людей перевезено завдяки допомозі ХАБАД до польського міста Лодзь, повідомляє телеграм-канал “Київський регіон” з посиланням на сайт israelnationalnews.com.

Близько двох тижнів тому було вивезено першу групу, до якої увійшли десятки людей похилого віку. Групу супроводжувала команда волонтерів з надання медичної допомоги. Минулого четверга вранці інший автобус виїхав із групою з 30 осіб та у суботу прибув до гостьовому будинку єврейської громади в Лодзі.

Жителі міста Лодзь тепло прийняли

своїх гостей із київського товариства

«Подорож була дуже складною, але тепер я більше не боюся померти від голоду, холоду чи бомб», — розповіла 83-річна Лея.

Лея вже багато років не виїжджала з Києва. З того часу, як її чоловік помер 20 років тому, вона живе одна у своєму будинку в Україні. В останні роки стан її здоров’я погіршився, вона страждає на артеріальний тиск та інші проблеми зі здоров’ям. У своїй складній ситуації вона воліла не залишати свій будинок у Києві, незважаючи на війну та бомбардування.

Також 70-річна Ема довго намагалася залишитись у Києві, незважаючи на небезпеку. До Києва вона приїхала у 2014 році з окупованого росіянами Донецька. Ема та Лея разом із десятками інших людей похилого віку були евакуйовані єврейською громадою ЄОЦ ХАБАД у Києві. «Холод вже сягає мінус 10 градусів, а будинки в місті часто стоять без опалення через тривалі перебої з електрикою, які позбавляють можливості опалювати будинки.

Рабин Києва Йонатан Маркович розповів: «Ми дійшли рішення, що нам слід піти на незвичайний крок і хоча б на зиму відвезти їх у безпечне місце».

нам слід хоча б на зиму відвезти їх

у безпечне місце – равин Києва Маркович

«Ми виявили близько 400 літніх та хворих людей, життю яких загрожує небезпека, якщо вони залишаться у своїх будинках. У цій групі ризику знаходяться люди віком від 65 років і молодші, але вільні від призову до армії. Ми вважаємо, що їхнє перебування у квартирі без води, електрики та опалення взимку може бути небезпечнішим, ніж ракети. Це може поставити під загрозу їхньому життю», — пояснив рабин Маркович.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

До Нацкомісії надходять численні скарги споживачів на нерівномірний розподіл обленерго участі споживачів у графіках відключень

Графіки відключення світла ДТЕК

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Читайте також, про ініціативу депутатів Броварської міськради провести аудит деяких платежів з бюджету міста.

У продовження нашої ексклюзивної теми підтоплення осель мешканців Ржищева, маємо інформацію, що співробітники ДСНС спробували відкачувати воду.

“Київський регіон” вже розповідав, що в Українці спалено автомобіль депутатки міськради міста.

Схожі записи

Напроти ВДНГ демонтували 42 МАФи. Там буде громадський простір

У Києві сьогодні прощаються з дисидентом радянського режиму Іваном Дзюбою

На Київщині працюватиме програма підтримки ветеранів війни

Напишіть коментар