21.2 C
Київ
16.04.2024
Агресія росії Служба безпеки України

Прислужник жіночого монастиря УПЦ закликав захопити Київ

СБУ викрила прислужника монастиря УПЦ (МП) на закликах до захоплення Києва, – повідомляє телеграм-канал “Київський регіон”  з посиланням на Службу безпеки України.

Зловмисником виявився прислужник Спасо-Покровського жіночого монастиря місцевої єпархії УПЦ (МП), який після початку повномасштабного вторгнення публічно підтримав російських загарбників та виправдовував їхні воєнні злочини.

Для цього він приєднався до прокремлівської Телеграм-спільноти «русская весна», де закликав окупантів знищувати українців та захопити Київ.

Крім цього активно оприлюднював схвальні коментарі щодо ворожих ракетних ударів по українських містах. Особливо «відзначав» повітряні атаки на об’єкти енергетики та соціальні установи, зокрема школи та лікарні.

агітував громадян не вступати до лав українських захисників

За ініціативи СБУ виявлені матеріали було передано на комплексну судову психолого-лінгвістичну експертизу. За висновками експертів, задокументовані «публікації» загрожують державній безпеці України.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників).

Схожі записи

Журналіст видання “Слово і Діло” заявляє про тиск правоохоронців

Ситуація на Київщині станом на понеділок 28 березня

На Київщину хотіли ввезти наркотики під виглядом ліків та косметики

Напишіть коментар