12.6 C
Київ
26.04.2024
Верховна рада Волонтерство

Фонд Порошенка став найбільшим приватним інвестором для ЗСУ

Найбільшим приватним інвестором Збройних сил України став Фонд Петра Порошенка, який на засадах благодійсності системно та цілеспрямовано закуповують техніку, зброю і амуніцію для армії, – повідомляє gazeta.ua.

Фонд Порошенка сформовано з приватних коштів родини п’ятого президента. Від 24 лютого до 15 листопада Фонд спрямував на підтримку ЗСУ 1 млрд 650 млн гривень.

Фонд вже спрямував

на підтримку ЗСУ 1 млрд 650 млн гривень

“Окрім того, Фонд Порошенка отримав експортні ліцензії на постачання бронетехніки країн-членів НАТО та започаткував спеціальні програми, які окрім закупівель ексклюзивної воєнної техніки, включають навчання та тренінги”, – йдеться у матеріалі видання.

Серед інших великих благодійників видання відзначило структури Ріната Ахметов, Дмитра Фірташа, Юрія Косюка та Сергія Тігіпка. Також Фонди Пінчука і подружжя Герег.

Водночас у виданні, проаналізувавши усі дані, зазначають: найбільшим інвестором армії є український народ.

“Інструментами фінансування Збройних Сил громадянами України є як бюджетні, так і позабюджетнті кошти. Так, ЗСУ фінансуються:

– через Державний бюджет, який формується з податків українських громадян та бізнесу. Станом на кінець жовтня оборонний бюджет країни перевищив 1,6 трлн грн. В Україні кожна друга гривня у 2022 році спрямовується на оборону. У проєкті Державного бюджету на 2023 рік на національну безпеку і оборону заплановано 1,14 трлн грн;

– через велику кількість волонтерських організацій, серед яких найбільші: “Повернись живим”, “Благодійний фонд Сергія Притули”, Razom for Ukraine, UNITED24, KSE Foundation, Армія SOS, КОЛО, Український католицький університет (УКУ), “Корпорація монстрів”.

В Україні кожна друга гривня у 2022 році спрямовується на оборону

Станом на 1 листопада через волонтерські платформи зібрали понад 20 млрд грн. За ці кошти фонди здійснювали закупівлю тактичного одягу, бронежилетів, дронів, електроніки, оптики, обладнання для тактичної медицини, зв’язку, генераторів та зарядних пристроїв, авто та спеціалізованої воєнної техніки”, – вказано у матеріалі.

Фото: eurosolidarity.org

В Українці депутати допомогли бізнес-партнеру Медведчука

Схожі записи

На Київщині судитимуть нардепа за несплату 100 мільйонів податків

На Обухівщині жінка самостійно утримує притулок для 150 тварин

Черговий позашляховик на фронт підготували у Таращі

Напишіть коментар