10.4 C
Київ
27.04.2024
Ірпінь Медицина

За свята на Приірпінні зафіксували 10 нових випадків захворювань на коронавірус

У Ірпені кількість офіційно виявлених хворих у порівнянні з досвятковим періодом, 17 квітня, різко зросла, інформує портал “Громада Приірпіння”.

Якщо раніше офіційно фіксували 12 випадків, то станом на 20 квітня їх стало 20. У Бучі за цей же період кількість офіційно виявлених хворих збільшилася на 3. Наразі у Бучі, як повідомляє сайт ОДА, офіційно зафіксували 10 випадків хвороби.

У Гостомелі без змін станом на 20 квітня фіксують 2 випадки. Так само ситуація не змінилася у Коцюбинському та Ворзелі. Зафіксовано офіційно лише по 1 випадку.

Область продовжує утримувати 4 місце після Чернівецької, Тернопільської та Івано-Франківської областей за кількістю офіційно виявлених хворих на covid-19. Зауважимо, що в Києві вже виявили 850 випадків і ця кількість перевищує навіть найвищі показники областей. Це може бути пов’язане не лише з тим, що Київ досить велике місто. Як повідомив в інтерв’ю Руху ЧЕСНО заступник голови КОДА Поворозник, столиця має пропускну спроможність проводити десь 2 000 ПЛР-тесітв за день.

Пропускна спроможніть обласної лабораторії, яка проводить ПЛР тестування – 72 аналізи за день. Як повідомили “Громаді Приірпіння”, 400 підозр лабораторія може протестувати за 5 – 6 днів. Кількість підозр в області дуже швидко збільшується, а пропускна спроможність обмежена.

Рух ЧЕСНО досліджував, чому областна рада ще в березні виділила гроші на покращення матеріальної бази для боротьби з коронавірусом, але КОДА не провело закупівлі.

Офіційна статистика на Київщині дає дані про те, що померло 11 громадян. Тих, хто одужав станом на 20 квітня – 26. Кількість тих, хто одужав, у кліька разів перевищує кількість смертей.

Це лише офійно підтверджені випадки, які за умови малого відсотка тестувань не можуть давати репрезентативну статистику.

 

За матеріалами порталу “Громада Приірпіння”.

Схожі записи

У Фастові створюють наглядову раду для районної лікарні

В Ірпені незаконно зрізали 60 сосен

В Ірпені автівка збила двох дівчат. Відео

Напишіть коментар