7.8 C
Київ
21.04.2024
Волонтерство Поліція

Правоохоронці почали масово переслідувати волонтерів

Регулярно з’являються новини, що українські правоохоронні органи почали масово переслідувати волонтерів. Підстави цих “перевірок” і “обшуків” викликають величезні сумніви.

Одеська Корпорация монстров — травень, Олесь Дзиндра — 29 серпня, Святослав Літинський — 8 вересня — ці та низка інших справ про “зароблянні на гуманітарці” почали рости, як гриби після дощу. Основні докази ймовірного продажу гуманітарки волонтерами — скарги “небайдужих”, яких журналісти підозрюють у зв’язках із правоохоронцями.

Чому не рашисти, а волонетри стали об’єктом правоохоронців?

Як заявляє у своєму дописі нардеп Ярослав Юрчишин, “Волонтери говорять навіть про те, що правоохоронці натякали їм на вирішення питання за хабарі. Отже, правоохоронці завзято працюють на те, аби залякати волонтерів і змусити їх припинити допомагати військовим. Або погодитись “платити за спокій”. Дехто, вочевидь, не може спокійно спостерігати за налагодженими поставками допомоги для армії — дуже хочеться сісти на потік, як колись. Але суспільство цього не допустить”.

провохоронці замість травлі волонтерів

мали б займатися  справами про арешт і конфіскацію величезної кількості активів росіян – юрчишин

І як плювок в обличчя парламентарям це відбувається на тлі зустрічі Руслана Стефанчука з волонтерами щодо допомоги їм від парламенту. Тому Ярослав Юрчишин переконаний, що народні депутати повинні негайно заслухати керівників правоохоронних органів про усі справи проти волонтерів.

Фото: Андріана Стахів з сайту Еспресо

Схожі записи

На київському Подолі волонтери розвісили шарфи допомоги

Створено чат-бот для евакуації на Херсонщині, який передає інформацію рятувальникам

У СпівДії відкинули свою причетність до викраденої у Києві гуманітарки

Напишіть коментар