8.8 C
Київ
22.04.2024
Волонтерство ООН

Міжнародна організація з міграції надає допомогу постраждалим від війни

Кожен четвертий українець хоче дізнатись номер гарячої лінії психологічної підтримки, а серед літніх переселенців цей показник сягає 35%, – дослідили у Міжнародної організації з міграції (МОМ), Агентства ООН з питань міграції.

У відповідь на зростаюче психологічне навантаження, яке позначається майже роком війни, МОМ розширює програму психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. Гаряча лінія психологічної підтримки працює у шести країнах: Україні, Угорщині, Польщі, Чехії, Литві та Великій Британії, де консультації надаються п’ятьма мовами, в тому числі і українською.

Гаряча лінія психологічної підтримки МОМ працює у шести країнах

За оцінками Офісу ООН з координації гуманітарних справ (OCHA), після майже року війни кожна п’ята особа в Україні (22%) потерпає від легкої депресії або тривожності, а кожен десятий живе з розладами психіки середнього чи важкого стану. Психологічні потреби людей, які залишаються в Україні або повертаються у місця звичного проживання, зростають і через стреси від масованих ракетних обстрілів та блекаутів.

на гарячій лінії МОМ працює понад 30 психологів, психотерапевтів та психіатрів

Наразі на гарячій лінії МОМ працює понад 30 психологів, психотерапевтів та психіатрів. Найчастіше до них звертаються з симптомами депресивних станів, панічними атаками та надмірною тривожністю.

Подзвонивши на лінію, можна отримати допомогу на трьох рівнях: початкову консультацію кризового психолога, серію до 8 консультацій по телефону, в месенджерах та у Skype із психологом або спеціалізовану допомогу психіатра.

«МОМ прагне, щоб постраждалі від війни отримували необхідну психологічну та психосоціальну підтримку не лише в Україні, а й в інших країнах, де працює гаряча лінія. Оскільки люди змінюють місце проживання, онлайн послуги надають можливість регулярних терапевтичних сеансів з професіоналами гарячої лінії», – ділиться Хатем Марзук, менеджер психосоціальних програм МОМ.

Окрім гарячої лінії, психологи МОМ також діляться порадами, як впоратись зі стресом, пережити втрату та почати відновлення самостійно.

Гаряча лінія психологічної підтримки МОМ працює безкоштовно та анонімно щодня з 10:00 до 20:00. Телефони гарячих ліній МОМ:

  • Україна: 0-800-211-444;
  • Чехія: +420 800 050 770;
  • Польща: +48 800 088 091, +48 22 104 32 38;
  • Велика Британія: +44 808 164 8668;
  • Литва: + 370 800 00 474;
  • Угорщина: +36 80 984 544 (понеділок-субота)

Додаткова інформація на сайт організації та її сторінка в Instagram та Facebook.

У матеріалі використані фотографії та застережені авторські права Євгена Цяпенка.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Постраждалі від жахливої пожежі в Українці просять про допомогу

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

 

Схожі записи

ХАБАД евакуює з Києва іудеїв похилого віку

Бориспільська лікарня отримала нове обладнання з Австрії

У Білій Церкві волонтери передали родинам загиблих учасників АТО продуктові набори

Напишіть коментар