20.9 C
Київ
12.04.2024
Волонтерство Медицина

Виїзні медбригади відвідали близько сотні сіл та містечок Київщини

Можливість отримати кваліфікований огляд лікаря, психологічну допомогу, якісну діагностику – це те, що часто рятує наші життя. Війна позбавила доступу до медичних послуг мільйони українців. Понад 600 лікарень та поліклінік по країні зруйновані.

Лише у Київській області ворог ракетними та бомбовими ударами знищив 102 медзаклади. Мешканці області, які пережили окупацію, та і ті, яких гостинно прихистила Київщина, гостро потребували і потребують допомоги.

Саме поїздки в звільнені громади тоді ще по зруйнованих дорогах та тимчасових переправах через річки, тисячі історій про те, як виживали люди з особливими потребами в окупації, як ділилися ліками, щоб врятувати життя сусідам та знайомим – підштовхнула до пошуку медичного волонтерського проекту. Тому, коли з’явилася можливість реалізувати проект мобільних лікарських бригад в області було чітке усвідомлення, що це саме те, чого потребують люди, те, що потрібно робити вже і негайно, – розповідає депутат Київської обласної ради Алла Шкуро.

Виїзні медичні бригади на сьогоднішній день відвідали близько сотні сіл та містечок області. Медичну консультацію лише за липень отримали понад шістсот мешканців Київщини майже у всіх районах області. Спочатку на огляд приходило 10-20 осіб. Люди, зранені війною та горем, яку вона принесла, попервах ставилися з пересторогою та певною недовірою. Сьогодні за допомогою до медиків мобільних бригад звертається все більше мешканців сіл та містечок Київщини. І вони її отримують, навіть якщо прийоми затягуються до пізньої ночі.

Я щиро вдячна Фонду народонаселення ООН (UNFPA) в Україні, ГО «Українська медична комісія» та кожному лікарю, які вже четвертий місяць працюють у нашій області. Перші виїзди у розпочалися ще у травні, буквально через місяць після звільнення. Медики доїжджали до сіл, які ще були повністю не розміновані, де не було світла. І ця допомога була безцінною, впевнена депутатка від “Європейської солідарності” Алла Шкуро.

 

Схожі записи

Кількість захворівших на коронавірус в Обухові збільшилася майже вдвічі

Генеральний план села Петропавлівська Борщагівка скасовано Верховним судом України

Київське «Динамо» придбало потужний генератор для Богуслава

Напишіть коментар