14.8 C
Київ
28.03.2024
COVID-19 Ірпінь Медицина

В Ірпені немовля хворої на коронавірус віддали родичам

В історії породіллі з Ірпеня з‘явилися нові подробиці, які не можуть не насторожувати. Сьогодні вдень повідомили, що новонароджене немовля, якому нині лише друга доба, віддали комусь із родичів жінки, – повідомляє Ірпінь Daily.

Влада міста відзвітувала про це як про радісний факт. А насправді за ним криється медична проблема.

Як розповідають лікарі, зараз відсутній наказ Міністерство охорони здоров’я України щодо тактики по породіллі з коронавірусом і щодо тактики ведення спостереження за новонародженим від мами з COVID-19.

Іншими словами, ніхто не знає, як правильно діяти в такому випадку. За логікою, маля мало залишатися весь час з мамою. Але інфекційна лікарня в Білій Церкві для цього не пристосована.

Так само, як і пологовий не міг далі утримувати здорове немовля, якщо мама уже в іншому місці. Тож пішли найпростішим шляхом – віддали дитину родичам.

Породілля з Ірпеня та її дитина мали бути разом – рекомендації ВООЗ. Мама мала право годувати немовля своїм молоком, зціджуватися або годувати новонародженого сина в інший спосіб.

Такі рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров‘я від 18 березня 2020 для хворих на COVID-19 жінок: https://www.who.int/…/q-a-on-covid-19-pregnancy-childbirth-…

Міністерство охорони здоров’я України має терміново видати наказ щодо тактики по породіллях, щоб надалі лікарі України діяли правильно.

Схожі записи

В Ірпені і Бучі вшанували пам’ять жертв Голокосту в Бабиному Яру

У Києві викрили 2 приватні школи, які вирішили працювати в карантин

В Ірпені розпочалося пікетування забудови пойми

Напишіть коментар