12.1 C
Київ
26.04.2024
Поліція

На Київщині Нацполіція затримала продавця зброї

Пістолети, гранатомети, вибухові пристрої: на Київщині Нацполіція затримала продавця зброї

▪️Інформацію про збут зброї поліцейські отримали під час проведення заходів з виявлення осіб, причетних до незаконних операцій зі зброєю. Як надалі встановили правоохоронці, налагодив продаж зброї, боєприпасів та вибухових речовин мешканець Київської області.

▪️Серед «асортименту» – набої різного калібру, гранати, пістолети, автомати. Так, вартість гранат була 100 доларів США, пістолети – від 700 до 1000 доларів США, автомати – від 1200 до 1700 доларів США, гранатомет можна було придбати за 500 доларів США, а постріл до нього за 250.

▪️14 червня оперативники ДСР та слідчі ГСУ провели третій етап спецоперації та затримали зловмисника під час збуту зброї у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Продав гранатомет та вистріли до нього, гранати, патрони. В межах кримінального провадження під час двох етапів спецоперації задокументували факти продажу зброї на загальну суму 142 тис. грн.

▪️Під час проведення обшуків вилучили автомати, кулемет та 500 набоїв до нього, гранати, гранатомет, 1668 набоїв різного калібру, а також кошти, отримані від збуту зброї.

▪️Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру за статтею 263 Кримінального кодексу України та обрання запобіжних заходів.

▪️Досудове розслідування триває, встановлюється походження вилученої зброї та особи, які також можуть бути причетні до протиправної діяльності. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора. Заходи з викриття та документування проводилися спільно з однією із спецслужб.

▪️За незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами передбачена відповідальність у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до семи років

Схожі записи

У київському ресторані знайшли пристрої для прослуховування

Психічно хворого чоловіка, який втік з Глевахи – затримано

На Київщині злочинна група незаконно видобувала пісок. Відео

Напишіть коментар