9.4 C
Київ
24.04.2024
Агресія росії Збережемо ліс Українка

Мер Українки Олександр Туренко допомагає посіпакам Медведчука?

Мер міста Українка Олександр Туренко продовжує під час війни вирішувати “надважливі” господарські питання. Два тижні тому він позачергово збирав сесію міськради, щоб вирішити кому ж дозволити намивати пісок з Дніпра, а вже на цей четвер запланована сесія, на якій буде вирішуватися питання надання в оренду ділянку лісу на березі Стугни людині пов’язаної з найвідомішим українським колаборантом Віктором Медведчуком.

Так, як це не дико чути зараз під час війни, саме людині оточення Медведчука мер Українки Туренко хоче віддати одне з найулюбленіших місць відпочинку жителів міста.

Як заявляє депутатка міськради Алевтина Шмагель, власник компанії ТОВ «УІБК» Укржитлоінвест», яка ініціює розгляд питання оренди, Красницький О.Е. близький друг та соратник Віктора Медведчука. А член виконкому Рубан С.В. – директор ТОВ «УІБК» Укржитлоінвест», людина з оточення Віктора Медведчука!

Нову «позачергову» сесію 2 червня терміново виноситься питання про подовження терміну договору оренди земельної ділянки на правому березі річки Стугни.
При практично паралізованій господарській діяльності у місті, вибір даного питання для розгляду владою Українки – відверто вражає. Як і необхідність, під час війни розглядати такі стратегічно важливі для громади земельні питання.


Мене як жителя міста обурює сам факт продовження домовленностей із забудовником, який вже майже 20 років паразитує на темі “розвитку ” інфраструктури міста Українка, – говорить Євген Цяпенко, голова громадської організації “Трипільський край“, яка з 2016 року активно протистоїть планам забудови у цьому лісі.

Жителі нашого міста неодноразово висловлювали свою підтримку повної заборони забудові на правому березі річки Стугна. І рішення мера міста Туренка, який під час війни та горя людей, протягнути це питання до сесійної зали більше схоже на банальне мародерство, – додає Євген Цяпенко.

Тобто, поки наши захисники боронять нашу землю, поки жінки та діти знаходяться в евакуації, член виконкому міста Українка Рубан Сергій – директор ТОВ «УІБК»Укржитлоінвест» та його посіпаки при владі хочуть продовжити для забудовника договір оренди земельної ділянки на правому березі річки Стугни. Договір оренди і без того діє до 2025 року, але ж мародери вирішили скористатись становищем і забезпечити собі подальше паразитування!, – заявляє Алевтина Шмагель.

Оперативність, з якою мер міста реагує на звернення забудовника, жителям міста дуже хотілося б бачити при вирішенні інших, набагато важливіших питань на кшталт благоустрою та доведення до пуття недобудов. Лише менше тижня тому 25 травня забудовник звернувся до Української міської ради, і вже на 2 червня мер Туренко скликає «позачергову» сесію. Але для тих, хто пам’ятає як торік пан Туренко лобіював інтереси цього ж забудовника при спробі на місці дитячого майданчика звести нову багатоповерхівку по вулиці Сосновій, факт такої вмотивованості очільника міста Українка аж ніяк не дивує.

Сподіваємося, що і у пана Туренка, і у депутатів Української міської ради вистачить здорового глузду, щоб відмовитися від планів піднімати це скандальне питання та не викликати обурення жителів міста у такий складний для країни час.

Нагадаємо, ще у 2018 році Господарський суд Київської області визнав недійсним договір оренди земельної ділянки у місті Українка неподалік від Києва, укладеного між місцевою міськрадою та ТОВ «УІБК «Укржитлоінвест», на якій підприємство замість дитсадка хоче збудувати черговий житловий комплекс. Про це йдеться в ухвалі суду від 3 листопада 2017 року.

#містоУкраїнка #Медведчук #колаборант #Туренко #Рубан #мародер #Укржитлоінвест #екологія #Шмагель #Цяпенко #ТрипільськийКрай

Схожі записи

Димерський лісгосп завершив посів сіянців. Фото

На Netflix вже доступний художній фільм який знімали на Київщині

574 вибухонебезпечних предмети виявили рятувальники на Київщині

Напишіть коментар