12.1 C
Київ
26.04.2024
ДТЕК КМДА

Борг КМДА перед Київенерго викупили з дисконтом 99%

Колишній менеджер Ахметова викупив борг КМДА перед “Київенерго” на 900 мільйонів з дисконтом 99%, – повідомляє “Київський регіон” з посиланням на сайт Finbalance.

Права вимоги до Київської міської держадміністрації за заборгованістю на загальну суму 904,3 млн грн перед АТ “К.Енерго” (раніше називалося “Київенерго”) за 5,4 млн грн викупило ТОВ “ПІК “Укрресурс”. У держреєстрі бенефіціаром цієї компанії вказаний Сімченко Олег Анатолійович. Особа з таким же ім`ям була гендиректором “ДТЕК Дніпроенерго”.

Ліквідація АТ “К.Енерго” виникла на підставі Угоди щодо реалізації проекту управління та реформування енергетичного комплексу м. Києва від 27.09.2001, укладеної між КМДА і “Київенерго”.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Йдеться про кошти, які, як стверджує “Київенерго”, були витрачені ним на поліпшення (реконструкцію, добудову, переоснащення, модифікацію) об`єктів комунального майна (енергетичної інфраструктури) міста Києва, що передавалися в управління для підприємства.

“Київенерго” неодноразово зверталося до Київради і КМДА з вимогою компенсувати витрати, проте позитивної відповіді не було отримано.

  • 24.09.2020 Господарський суд Донецької області визнав банкрутом АТ “К.Енерго” (бенефіціар – Рінат Ахметов) та відкрив ліквідаційну процедуру.
  • 12.08.2020 суд включив у реєстр вимог кредиторів у т.ч. вимоги “Київгазу” (286,7 млн грн), “Нафтогазу” (162,4 млн грн), “Укртрансгазу” (674,8 млн грн), “Київводоканалу” (73 млн грн), ТОВ “Техпремпоставка” (1,1 млрд грн) тощо.

У серпні 2018 року “Київенерго” передало в управління для комунального підприємства “Київтеплоенерго” київські ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 (забезпечують теплоенергією близько 60% киян). Перед цим для “Київтеплоенерго” передали також тепломережі, котельні і районні теплостанції. Це було пов`язано із закінченням терміну дії договору між “Київенерго” та КМДА на управління енергооб`єктами комунальної власності.

У жовтні 2018 року “Київтеплоенерго”, “Нафтогаз” і “Київенерго” підписали мирову угоду, за якою Київтеплоенерго” визнало себе правонаступником за борговими зобов`язаннями “Київенерго” перед “Нафтогазом” у розмірі майже 2,4 млрд грн.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

На отруйний сморід від виробництва скаржаться у селі на Ржищівщині – дивіться відео “Київського регіону” з розслідуванням причин.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КМДА #київенерго #борг #ДТЕК #Ахметов #СімченкоОлег #КЕнерго #банкрут #монополія

Схожі записи

Ціни на проїзд у Києві не змінять до весни

Більше сотні населених пунктів Київщини ДТЕК відключить від світла

У Києві встановили гумовий борт, який унеможливлює паркування на велосмугах

Напишіть коментар