7.6 C
Київ
19.04.2024
Кримінал Прокуратура

Хабар у 4000 доларів вимагала патентна повірена у підприємця в Києві

На хабарі у 4 000 доларів США затримано адвоката, яка обіцяла прийняття позитивного рішення у сфері патентування, – повідомляє “Київський регіон” з посиланням на пресслужбу Київської міської прокуратури.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито адвоката, яка вимагала у підприємця неправомірну вигоду за вплив на прийняття рішення посадовими особами ДП «Український інститут інтелектуальної власності», уповноваженими на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За інформацією Київського регіонув отриманні хабаря правоохоронцями підозрюється Юлія Прохода – ексрадник міністра економіки та засновниця громадської організації “Національна асоціація патентних повірених України”.

Згідно з матеріалами слідства, адвокат, яка є патентною повіреною, запропонувала підприємцю за 4 тисячі доларів США вирішити питання щодо позитивного розгляду посадовими особами ДП «Український інститут інтелектуальної власності» його заперечення проти рішення установи про відмову в державній реєстрації промислового зразка, який він планував запатентувати.

У ході контролю за вчиненням злочину адвоката затримано в порядку ст. 208 КПК України після передачі другої частини неправомірної вигоди у сумі 110 000 гривень. Попередньо задокументовано одержання нею першого траншу неправомірної вигоди у сумі 13 000 гривень у якості передоплати.

Наразі затриманій особі повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Досудове

розслідування триває

Заходи з викриття кримінального правопорушення проводилися прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводження центрального апарату СБУ.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що мер Києва Віталій Кличко озвучив ціну на проїзд у громадському транспорті Києва.

На отруйний сморід від виробництва скаржаться у селі на Ржищівщині – дивіться відео “Київського регіону” з розслідуванням причин

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КМДА #адвокат #патентнаповірена #хабар #прокуратура #ЮліяПрохода #Українськийінститутінтелектуальноївласності #державнареєстрація #промисловийзразок #патент

Фото Київської міської прокуратури та з мережі інтернет

Схожі записи

На делегатів Київської обласної федерації футболу здійснюється тиск

ДБР завершило розслідування вбивства 5-річного хлопчика поліцейськими у Переяславі

Митниця Київщини виявила у старому годиннику контрабандні нагороди 

Напишіть коментар