12 C
Київ
27.04.2024
Київська обласна рада Ржищівська ОТГ Чисте повітря

Питанням отруйного повітря на Обухівщині зайнялися в обласній раді

Домогтися того, щоб жителі села Пії, що в Ржищівській громаді, могли дихати чистим повітрям – це справа честі – про це в ефірі програми «Сьогодні. Головне» на телеканалі UA: ПЕРШИЙ заявив депутат Київської обласної ради Руслан Кузьменко. За його словами, ситуація в Піях та порушення екологічного законодавства ТОВ «Схід Біо Груп» набуває розголосу.

«Я вважаю, що це справа честі – домогтися того, щоб жителі села могли дихати чистим повітрям. Ми маємо чітку ціль: покласти край цьому неподобству і притягти винних до відповідальності», – заявив депутат «ЄС».

Кузьменко розповів, що попри неодноразові звернення мешканців села, його як депутата та керівництва громади до різноманітних інстанцій, підприємство продовжує свою роботу. «На територію не допускають представників комісії, на виїзди поліції не реагують», – констатує депутат.

Нагадаємо, кілька тижнів тому “Київський регіон” опублікував власний репортаж з місця подій, де жителі села Пії розповідають, як вони потерпають від наслідків діяльності підприємства «Схід Біо Груп», що здійснює виробництво готових кормів для тварин.

Люди у селі Пії стверджують, що господарська діяльність ведеться з порушенням санітарного законодавства, оскільки від приміщень, що знаходяться поряд зі школою та житловими будинками, постійно надходить їдкий сморід, який негативно впливає на самопочуття жителів села, а діти від тривалого вдихання забрудненого повітря втрачають свідомість.

Депутат Кузьменко нагадав, що за його ініціативи два тижні тому це питання розглянула комісія з питань екології та комісія з питань регламенту Київської обласної ради. «А також особисто спілкувався з начальником Державної екологічної інспекції Столичного округу Павлом Івановим. Надалі планую ініціювати розгляд цього питання на державному рівні», – додав він.

«Не можна будувати свій бізнес на людському нещасті. Як можна працювати, коли поруч від цієї діяльності страждають діти? Я вважаю, що власника підприємства треба притягнути до кримінальної відповідальності, тому що це умисний злочин. Він знає про проблему, але ігнорує всі норми моралі та Закон, дбаючи тільки про свою користь. Тому цей злочин не повинен лишитися безкарним!», – переконаний депутат «Європейської Солідарності».

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що мер Києва Віталій Кличко озвучив ціну на проїзд у громадському транспорті Києва.

На отруйний сморід від виробництва скаржаться у селі на Ржищівщині – дивіться відео “Київського регіону” з розслідуванням причин

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КМДА #ДержекоінспекціяСтоличногоРегіону #БпЛА #квадракоптер #Пії #Ржищів #РжищівськаГромада #РусланКузьменко #ЄС #ЄвропейськаСолідарність #отруйнеповітря #труятьдітей #інспектор #НашаРяба #ГаврилівськіКурчата #КурганськийБройлер #бездіяльністьполіції

 

Схожі записи

Отримати дозвіл на шкідливі викиди у повітря стало легше

Обласна рада профінансувала реконструкцію історичної вулиці у Білій Церкві

Депутати відправили у відставку голову Київської обласної ради

Напишіть коментар