7.2 C
Київ
17.04.2024
ЖКХ Яготин

У Яготині планують забезпечити газом всю Київщину

У Яготині будують нову компресорну станцію, яка задовольнить потреби в газі усієї Київської області, – повідомляє “Київський регіон” з посиланням на інформацію “Укроборонпрому”.

Реконструкція компресорної станції “Яготин” здійснюється “Зорею”-”Машпроект” на замовлення АТ “Укртрансгаз”. Потужність нової компресорної станції, оснащеної газоперекачувальними агрегатами (3 робочі й 1 резервний) та газотурбінним двигуном, сягне 50 млн м3 на добу. Новий цех має бути введений в експлуатацію за рік.

“Ще пів року тому на цьому майданчику нічого не було. Але “Зоря”-”Машпроект” показала результат: що це підприємство може виробляти не лише надскладні агрегати для кораблів, але й задовольняти цивільні потреби держави, зокрема, у транспортуванні газу”, – відзначив Голова Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич.

Своєю чергою генеральний директор ДП “НВКГ “Зоря”-”Машпроект” Олексій Жуковець розповів, що реконструкція компресорної станції “Яготин” упродовж 2 років була заблокована, але за пів року підприємство разом з приватними компаніями – Сумським заводом насосного та енергетичного машинобудування “Насосенергомаш” та КБ “Теплоенергоавтоматика” – збудували три з чотирьох газоперекачувальних агрегатів.

Цей унікальний досвід, який ми отримуємо зараз, ми будемо використовувати і в майбутньому для збільшення нашої присутності на цьому ринку в інтересах держави та її безпеки”, – поділився Олексій Жуковець.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що мер Києва Віталій Кличко озвучив ціну на проїзд у громадському транспорті Києва.

На отруйний сморід від виробництва скаржаться у селі на Ржищівщині – дивіться відео “Київського регіону” з розслідуванням причин

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#Київ #Київщина #НовиниКиївщини #Яготин #ремонт #компресорнастанція #газ #запезпеченнягазом #ЗоряМашпроект #ОлексійЖуковець #ОлександрЗавітневич

Схожі записи

В Українці запевняють, що великих калюж по місту більше не буде

Мер Броварів Сапожко пропонує знову підняти тарифи на опалення

Київводоканал підвищує тарифи на водопостачання та водовідведення

Напишіть коментар