14.8 C
Київ
28.03.2024
Кабінет міністрів Київська обласна рада Чорнобиль

Громадам поруч з Чорнобильською зоною можуть скоротити фінансування соцоб’єктів

Уряд планує забезпечити додаткове фінансування розвитку Чорнобильського біосферного заповідника за рахунок скорочення фінансування соціальних об’єктів, прилеглих до Чорнобильської зони громад, – повідомляє “Київський регіон”  з посиланням на депутата Київської обласної ради Володимир Горковенко.

Як пояснив депутат, згідно законопроекту про зміни до статті 3 Закону України «Про поводження з відпрацьованим ядерним паливом щодо розміщення, проектування та будівництва централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива реакторів типу ВВЕР вітчизняних атомних електростанцій» 10% від загальної вартості будівництва централізованого сховища у місті Славутич і на території Іванківської, Поліської селищних територіальних громад Вишгородського району Київської області має направлятися на розвиток Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

Однак, як зауважує Горковенко, підтримка природоохоронної території відбувається несправедливо, «за рахунок живих людей, яким, як виявилося, не потрібні лікарні, школи та садочки», адже таким чином об’єкти соціальної сфери позбавляються значних коштів.

«Похвально, що уряд переймається флорою та фауною. Але прикро, що не думає про людей. Напевно, у Мінекології та уряду єдине, на що вистачило мізків, так це на те, щоб забрати та поділити. А створити умови для збільшення надходжень від діяльності заповідника не думали?», – зазначає депутат.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Читайте у публікації “Київського регіону” про те, що на Київщині вводять нові обмеження на проїзд в автобусах та електричках.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що на Київщині розгорнули мобільний військовий шпиталь для лікування хворих на Covid-19.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КМДА #сесіяКОР #сесіяКиївськоїОбласноїРади #кримінал #журналіст #школаОлениВєдєрнікової #вулицяСоснова #ВасиляСедляра #Логос  #ВікнаНовини #ВікнаСТБ

Схожі записи

Київщина. Оперативна інформація від Київської ОДА

Наступного тижня відбудеться сесія Київської облради

В облраді розповіли про заходи з евакуації жителів Київщини

Напишіть коментар