15.8 C
Київ
28.03.2024
Кримінал

Суд заарештував 12 причалів і дамб у Києві та області

Суд наклав арешт на 12 причалів і дамб у Києві та Київській області, які незаконно були оформлені у приватну власність, передають Хроніки Обухова з посиланням на Наші гроші.

Слідство встановило, що службові особи ДП «Класифікаційне товариство «Регістр судноплавства України» та ТОВ «Українське бюро річкових портів» незаконно оформили право власності на гідротехнічні споруди у Києві та Київській області, які належать державі і не можуть перебувати у приватній власності.

У столиці йдеться, зокрема, про Оболонський острів, причал Оболонської набережної, , а також вул. Електриків (Рибальський півострів); в області – про гідротехнічні споруди у с. Витачів, с. Глібівка, с. Трипілля, йдеться у повідомленні.

За даними слідчих, у 2018 році громадянин з метою незаконного заволодіння державними гідротехнічними спорудами подав заяву до Головного управління Національної поліції у м. Києві, у яку вніс завідомо недостовірні відомості щодо виявлення загублених майнових прав на гідротехнічні споруди.

За даними програми «Схеми» цим громадянином є київський юрист-бізнесмен Костянтин Бойко. Журналісти встановили, що заява в поліцію була використана для того, щоб за проханням слідчої взяти гідротехнічні споруди на зберігання, використавши яке, Бойко через реєстраторів оформив частину з них у приватну власність і продав фірмі «Українське бюро річкових портів», де він сам є співвласником.

Також «Схеми» виявили зв’язки Костянтина Бойка з оточенням Андрія Крищенка, який очолював Головне управління Національної поліції у м. Києві у 2015-2021 роках. З вересня цього року Крищенко є заступником голови КМДА.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Читайте у публікації “Київського регіону” про те, що на Київщині вводять нові обмеження на проїзд в автобусах та електричках.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що на Київщині розгорнули мобільний військовий шпиталь для лікування хворих на Covid-19.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КМДА #сесіяКОР #сесіяКиївськоїОбласноїРади #кримінал #Схеми

Схожі записи

Поліція розшукує радника мера міста Українка Левана Дарсанію

На Київщині антимонопольний комітет відкрив справу проти постачальників

Власник агрофірми на Київщині звинувачує колишню директорку у криміналі

Напишіть коментар