11.5 C
Київ
27.04.2024
Іванків Київська обласна рада Чисті водойми

Проєкт реконструкції каналізації в Іванкові хочуть реанімувати через обласну програму

Для завершення проекту реконструкції каналізаційної насосної станції в селищі Іванків згідно експертної оцінки потрібно 15,5 мільйонів гривень,  – повідомляє “Київський регіон” з посиланням на сторінку у «Фейсбук» депутатки Київської обласної ради Алли Шкуро.

За словами депутатки, в Іванкові склалася критична ситуація, оскільки останні 30 років тут не будувалися каналізаційно-очисні споруди і не оновлювалися старі. В результаті громада не має централізованого водовідведення, багатоповерхівки не підключені до каналізації, а новобудови стоять не заселені через неможливість їх ввести в експлуатацію без підключення до мереж.

«Нечистоти зливаються на старі поля фільтрації і в результаті потрапляють в місцеву річку Тетерів. І це реальна екологічна загроза не тільки для Іванкова, а й для області»,  – наголосила депутатка.

Шкуро нагадала, що у 2019 році Кабмін виділив на проект «Реконструкція каналізаційної насосної станції з добудовою блоку біологічного доочищення і смт Іванків Київської області» Кабмін виділив з держбюджету майже 8,5 мільйонів гривень субвенції, за які було проведено будівництво об’єкта основного призначення – каналізаційна насосна станція та придбано вантажопідйомне устаткування.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Втім, за її словами,  вже в 2020 році уряд скасував програму держсубвенцій на здійснення природоохоронних заходів на об’єктах комунальної власності і на сьогодні проект має високі шанси залишитися нереалізованим.

На думку депутатки, єдиний варіант вирішення проблеми громади зараз – включення проекту реконструкції та добудови каналізаційної насосної станції в селищі Іванків до обласної екологічної програми. 
«Згідно експертної оцінки для завершення реалізації проекту потрібно майже 15 з половиною мільйона гривень. Це сума непідйомна для місцевого бюджету. На сьогодні Іванківська ОТГ найбільша громада області, але вона дотаційна і дуже потребує підтримки області… Ми, як депутати від Київщини, просто зобов’язані допомогти вирішити проблему з очисними спорудами в Іванкові», – вважає Шкуро.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що Київська обласна державна адміністрація затвердила нові автобусні маршрути Обухів-Васильків та Бровари-Бориспіль.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Також читайте про те як на Обухівщині в черговий раз обіцяють рекультивувати скандальну сміттярку.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КМДА #сесіяКОР #сесіяКиївськоїОбласноїРади #КОДА #АллаШкуро #ГеоргійЦагареішвілі #ХвичаМепарішвілі #ОксанаПерінська #АндрійПещерін #ОлегКосташ #Іванків #каналізація #проєктреконструкції #ІванківськаОТГ #каналізаційнасоснастанція #обласнаекологічнапрограма #Теттерів #річка #нечистоти #РічкаТетерів

 

Схожі записи

Ігор Кучма очолив Київську обласну лікарню

Обухівський район має чудові перспективи для розвитку – Алла Шкуро

На Київщині вирішать долю збиткових комунальних підприємств

Напишіть коментар