18.5 C
Київ
16.04.2024
Українка Школа

Фасад відремонтованої школи в Українці вже потребує відновлення

Як стало відомо “Київському регіону“, у місті Українка продовжується багаторічний та багатостраждальний ремонт ЗОШ №1, яка зараз вже має назву “Академічний ліцей №1”.

У публікації на фейсбук-сторінці громадської організації “Трипільський край” йдеться про те, що фасад нововідремонтованого ліцею вже, місцями, потребує свого негайного відновлення.

“Якість ремонтних робіт школи N1 в Українці вже вражає. Підрядник ж ще нікуди не дівся? Гарантійний строк на виконані роботи ще не закінчився?” – йдеться у повідомленні “Трипільського краю”.

Спеціаліст у містобудуванні Влад Ларченко вважає, що на такий вид робіт гарантія може і не розповсюджуватися. “Із 99% вірогідністю це робота вандалів. Вже давно на території школи потрібно встановити камери і попереджаючі про відеонагляд таблички”, – впевнений Ларченко.

Не виключаючи факт вандалізму, на якість робіт Антон Левченко звернув увагу на якість робіт: “Наскільки можу бачити по фото, при будівництві недодержано технології, через це штукатурка так легко і відшарувалася! Коли зроблено правильно, від ударів залишаються лише вмятини, а сітку можна відірвати тільки зі шматками утеплювача. За технологією армуюча склосітка повинна знаходитись всередині штукатурного слою, а не між ним і утеплювачем, тобто на мінвату наноситься штукатурка в неї втоплюється сітка і зверху одразу знов штукатурка. Тут, схоже, сітку приклали на утеплювач і зверху промазали, так часто халтурять, бо так виходить швидше”.

Вчителька початкових класів цієї ж школи Наталія Косяк звернула увагу і на факт явно вандального відношення до будівлі школи:

Наталія Косяк також звернула увагу і на саму якість виконання ремонту: “Ринва, яка знаходиться там, де перехід, якось дивно влаштована… Був сильний дощ, в одному місці вода бігла повз ту ринву одразу на землю. Та вода, що потрапляє в ринву, тече попід столовою, попід дверима, якими користуються працівники столової, з’єднується з водою, що тече повз ринву і все разом гарним “водоспадом” по сходинках ллється вниз… Цікаво, скільки часу мине до тих пір, доки з тієї сторони все відсиріє і почне відпадати?”.

технадзор свою функцію

взагалі не виконує – ольга доманська

Бачить недоліки у роботі будівельників і Ольга Доманська: “Минус слой армировки, вата смонтирована прямо от земли, без отсечки, без слоя экструзии на цоколе, дюбеля – самые дешевые, не все с металлическим дюбелем, есть с пластиковыми дюбелями, есть с металлом, но без термонакладки. Очень у меня вопросы по плотности стеклосетки. И при нормальном монтаже в нижней части общественных зданий делают усиленную армировочную сетку, «антивандальную», + мозаичную штукатурку или плитку. Целиком фасад школы утеплять пенопластом/xps нельзя по противопожарным нормам, только минватой, но это не касается утепления цоколя. Очень жаль, что на таком объекте, как школа, технадзор свою функцию вообще не выполняет”.

На думку редакції “Київському регіону“, зараз достеменно з’ясувати причини руйнування фасаду школи вже не просто. Цієї проблеми було б легше запобігти, якби, досить розгалужена система відеоспостереження по місту, була сфокусована і на соціальні об’єкти на кшталт навчальних закладів. Також, ми сподіваємося що і вже названі, і ще не названі факти руйнування фасаду не уникнуть уваги замовника робіт – Київську обласну державну адміністрацію (КОДА) та будуть усунені підрядником робіт.

Як повідомив “Київському регіону“ керівник управління розвитку інфраструктури міста Українки Олексій Шевченко, міська система відеоспостереження буде вдосконалена завдяки новим вимогам, в тому числі і стосовно відеоконтролю територій шкіл.

А спеціаліст з будівництва Влад Ларченко нагадує, що у даній ЗОШ №1 все ще продовжуються роботи з облаштування прибудови компенсаційними протипожежними заходами, які включають систему протидимного захисту. Відповідні роботи планують завершити до середини жовтня.

Раніше “Київський регіон“, повідомляв, що на одній з вулиць Українки сталася дорожня пригода, внаслідок якої був збитий маленький хлопчик.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #КМДА #ГУПоліціяКиївськоїОбласті  #НовиниКиївщини #школа#Українка #Обухівськийрайон #Українка.INFO #добудовшколи #ремонтшколи

Схожі записи

В Українці рятувальники 17-ДРПЧ ліквідували пожежу у багатоповерхівці

Юна школярка з Борисполя здобула перші місця на чотирьох музичних фестивалях

До реабілітаційного закладу у Переяславі на Миколая привезли подарунки

Напишіть коментар