13.3 C
Київ
26.04.2024
Обухівська ОТГ Школа

В Обухові презентували проєкт, який зможе рятувати життя школярів

Раптова зупинка серця – вбивця, яка не обирає свою жертву за віком. Мета проєкту “Безпека школярів – майбутнє країни”, який презентує депутат Обухівської міськради Руслан Трегуб в рамках програми “Громадський бюджет” – обладнати всі академічні ліцеї Обухівської ОТГ автоматичними зовнішніми дефібриляторами (АЗД).

“Ці апарати можуть «перезапустити» серце та повернути дитину до життя. Також ми хочемо навчити педагогічних працівників академічних ліцеїв надавати першу допомогу при травмах та невідкладних станах”, – впевнений Руслан Трегуб.

Наш проект зробить обухівські академічні ліцеї ще безпечнішими для дітей – руслан трегуб

Київський регіон” нагадує, що щороку близько 350000 раптових зупинок серця трапляється поза лікарнею у США (статистика в Україні відсутня). Після раптової зупинки серця людина живе ще 5-7 хвилин. А скільки часу потрібно, щоб швидка допомога доїхала до школи? Сьогодні в Україні бригада прибуває на місце події за 10 хвилин. Кожна хвилина зволікання наближує до смерті. Офіційна статистика смертності дітей у школах відсутня. Але…. ось лише два трагічних приклади:

В Обухівських ліцеях №3 та №5 навчається 1909 та 1789 дітей. Відповідно потрібно зробити, все аби звести нанівець будь які трагічні ситуації та стати прикладом для інших навчальних закладів України у вмінні надавати першу допомогу.

На Київщині медики гелікоптером врятували 7-річного хлопчика

У разі перемоги проєкту “Безпека школярів – майбутнє країни”, в рамках програми “Громадський бюджет” 270 обухівських вчителів будуть навчені ефективно надавати першу долікарську допомогу.

Редакція “Київському регіону” закликає жителів Обухівської ОТГ підтримати цей надзвичайно важливий проєкт та проголосувати за нього в рамках програми “Громадський бюджет” – посилання тут.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #ОбухівськийРайон #ОбухівськаміськаРада #ОбухівськаОТГ #Обухів #громадськийбюджет #врятуватидитину #врятуватишколяра #РусланТрегуб

Схожі записи

В Обухові міськрада на 30% підвищила зарплату педагогам

У селі Лебедівка на Київщині завершується будівництво дитячого садочку

У селищі Терезине дітям в школі провели антикорупційний урок

Напишіть коментар