20.4 C
Київ
13.04.2024
Київ Кримінал

У Києві судять директора який продав будівлю заводу “Арсенал”

Печерський суд Києва задовольнив клопотання слідчого Державного бюро розслідувань і відсторонив від посади директора – головного конструктора КП СПБ «Арсенал», повідомляє «Судовий репортер».

ДБР розслідується кримінальне провадження за підозрою директора – головного конструктора КП СПБ «Арсенал», колишніх виконувача обов’язків генерального директора Націонльного космічного агентства, заступника голови Фонду держмайна і директора ТОВ «Марс Девелопмент» за фактом завуальованої приватизації у лютому 2011 року корпусу № 3-А площею 9409,50 м2, який розташований у місті Києві, по вулиці Московській, 8, а також у службовому підробленні договору купівлі-продажу.

Казенне підприємство спеціального приладобудування «Арсенал» як цілісний майновий комплекс входить до переліку підприємств, які мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави, що затверджений кабміном.

Заступник голови ФДМУ і виконувач обов’язків генерального директора Національного космічного агентства України (НКАУ) погодили продаж приміщення. До договору купівлі-продажу від 11.02.2011 внесено неправдиві дані, що корпус не входить до переліку об’єктів, які не підлягають приватизації.

СПБ «Арсенал» не отримало згоди

від прем’єр-міністра або

першого віце-прем’єр-міністра України

Для законного відчуження майна казенне підприємство слід було виключити з переліку об’єктів державної власності, що не підлягають приватизації.

За версією слідства, керівник казенного підприємства, а також посадовці ФДМУ і НКАУ, зловжили своїм службовим становищем, діючи з корисливих мотивів та з метою одержання неправомірної вигоди для себе, та інших членів злочинної групи.

Приміщення у 2011 році за 80, 6 млн грн

купило ТОВ «Марс Девелопмент»

Дії співучасників кваліфікуються за ч.2 ст.233 ККУ як незаконна приватизація державного майна, яке не підлягає приватизації, у великих розмірах, вчинене групою осіб за попередньою змовою, а також за ч. 1 ст. 366 ККУ як складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів.

25 травня 2021 директору – головному конструктору КП СПБ «Арсенал» повідомлено про підозру. Наразі він має запобіжний захід у вигляді застави 340 тис. грн.

Ухвалою слідчого судді Октябрського районного суду м. Полтави йому обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 681 тис. грн.

2 червня цього року підозру повідомлено також іншим трьом підозрюваним

Засновниками ТОВ «Марс Девелопмент» є структури з оточення екснардепа Володимира Зубика. А саме – ТОВ «Фірма «Інтергал» (18%), ТОВ «Джі Ді Сі Україна» (18%), ТОВ «Вторполімери» (18%), ТОВ «Рєнт-Сервіс» (18%), ТОВ «Розвиток нерухомості» (17%) і Пайовий венчурний інвестиційний фонд «Інтергалбудінвест» недиверсифікованого виду закритого типу товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Крістал Ессет Менеджмент» (11%).

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #заводАрсенал  #суд

Схожі записи

Напроти ВДНГ демонтували 42 МАФи. Там буде громадський простір

У Києві перейменували ще одну вулицю

У Києві депутатів, чиновників та суддів позачергово щепитимуть від коронавірусу

Напишіть коментар